Kuřecí gyros v rýžovém obalu
Recept ještě nebyl hodnocenZ ingrediencí na marinádu připravíme ve větší míse směs, dokonale promícháme a vložíme do ní očištěná, na nudličky nakrájená kuřecí prsa. Přikryjeme fólií a necháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z ingrediencí na marinádu připravíme ve větší míse směs, dokonale promícháme a vložíme do ní očištěná, na nudličky nakrájená kuřecí prsa. Přikryjeme fólií a necháme…
Stehna vykostíme a nakrájíme na drobné nudličky, osolíme, opepříme. Na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku s drceným česnekem, přidáme masové nudličky…
Na 1 lžíci oleje zesklovatíme jemně nasekanou cibuli, polovinu dáme stranou, polovinu do misky. Do misky dáme umleté maso (může být i koupené mleté), sloupneme střívka…
Nejdříve ze všeho zapneme troubu, aby se nám stihla rozehřát na 200 stupňů. Ingredience na těsto (kromě vody) dáme do mísy a hněteme. Vodu přidáváme postupně, po…
Klasické řízky má rád skoro každý. Můžeme je ale ještě vylepšit tak, že je den předem naložíme do jednoduché jogurtové marinády. Díky tomu budou křehké, šťavnaté a budou…
Zapneme troubu na 180 °C, pekáček vytřeme olejem, řízky naklepeme zlehka přes fólii a odložíme stranou. Do misky rozklepneme vejce, přidáme sůl, pepř, bylinky a…
Přestože má kadeřávek lahodnou chuť a je velmi zdravý, nesetkáváme se s ním na talíři tak často. Když ho zkombinujeme s krůtím masem, rajčaty a zapečeme s balkánským…
V masových kuličkách se skrývá překvapení v podobě různých druhů sýrů uvnitř. Jaké sýry použijete je čistě jen na vašich preferencích. Kuličky můžeme podávat s…
Klasické noky připravíme velice snadno. Suroviny intenzivně promícháme a necháme asi 10 minut odležet. Poté znovu prohněteme a můžeme tvarovat.Způsobů je celá řada, ale…
Zeleninových jídel není nikdy dost! Rychlá úprava, zdravotní benefity pro trávení a vcelku rychlé zhotovení - to vše z nich dělá favority našich večeří i lehčích obědů.…
Rozpustíme v malém hrnku 50 g másla a odložíme stranou. Dobře omyjeme citrony, osušíme a nastrouháme do malé mističky kůru z obou citronů. Dáme také stranou.Do odměrky…
Jáhly se řadí mezi lehce stravitelnou, výživnou a přirozeně bezlepkovou potravinu. Při jejich přípravě musíme dbát na pořádné propláchnutí, aby nebyly na chuti hořké. V…
Připravte si tuto čistě zeleninovou pomazánku. Ani odpůrci zeleniny ji neodmítnou, pokud bude jako podklad pro sýr, uzeninu, nebo i samotná na jednohubkách. Hodí se i…
Připravte rodině k obědu rychlou a chutnou variantu boloňské omáčky s mletým drůbežím masem a lilkem. Dobře vychucenou masovo - zeleninovou směs můžete servírovat s…
Vegetariánský pokrm je plný zdraví prospěšných živin a vitamínů. Přirozeně bezlepková pohanka je zapečená s brambory a zeleninou. Vše doplňuje lahodná smetana a…
Gremolata(da) je italské bylinkové "ochucovadlo" z jemně nasekané plocholisté petržele, citronové kůry a česneku. Skvěle se hodí k dochucení pikantní omáčky doplněné…
Oblíbený salát autorky se může stát tím „topovým” i ve vaší rodině. Máte - li rádi luštěniny, směle do přípravy! Ta bude velmi rychlá, neboť konzervované luštěniny i…
Kdo jednou propadl kouzlu grilované zeleniny, už se jí nikdy nebude na talíři vyhýbat. Cuketa i lilek se stanou lahodnými, papriky ještě více sladkými. Pokud je na…
Jemně opečený lilek s citronovým nádechem se skvěle snoubí s krémovou tofuricottou, šťavnatými houbami a křupavými ořechy. Tento kreativní a zdravý pokrm je ideální…
Saláty nemusí být nutně jen pár zelených listů a kousků zeleniny. Připravte si s námi tento barevný, chutný, křupavý a výživný salát. Je mixem skvělých surovin, jako je…
Pokud máte rádi luštěniny, připravte si tento bohatý luštěninový salát s kuskusem, vejci a balkánským sýrem. Je plný zeleniny a doplněný majonézou. Vhodný jako svačina…
Přípravu tohoto dobrého slaného koláče zvládne i začátečník. Jako základ použijeme koupené listové těsto, které potřeme rajčatovým protlakem, na něj naneseme šunku,…
I pizzu můžete vytunit jarními přísadami. Jednou z nich je křehký nasládlý chřest. Dejte mu na pizze šanci, nebudete litovat. Nebude to tradiční Margharita, bude trochu…
Čočka je pro naše zdraví velmi prospěšná. Je skvělým zdrojem rostlinných bílkovin, vlákniny a železa. Miska této horké polévky z čočky s řapíkatým celerem vás proto…