 
	
Sušená rajčata v olivovém oleji
Recept ještě nebyl hodnocenDomácí sušená rajčata naložená v olivovém oleji mají široké použití, zejména v italské kuchyni. Výborně se hodí k těstovinám i na ozdobu hotových jídel. Olej nevyhazujte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
	
			 
	
Domácí sušená rajčata naložená v olivovém oleji mají široké použití, zejména v italské kuchyni. Výborně se hodí k těstovinám i na ozdobu hotových jídel. Olej nevyhazujte…
	
			 
	
Dopřejte si chuť slunné Itálie s tousty plnými středomořských vůní a jemnosti křepelčích vajíček. Tento recept spojuje křupavý chléb, lahodné italské ingredience a…
	
			 
	
Krůtí řízky mírně naklepeme, nařízneme, osolíme a vložíme do marinády z výše uvedených surovin, necháme odležet přes noc. Smažíme na rozpáleném oleji, nejprve zprudka,…
	
			 
	
Pekáček si vymažeme máslem, maso osolíme, posypeme ze všech stran kořením na pečené kuře a nakonec provensálským kořením a to dost, dáme do pekáče, podlijeme vodou,…
	
			 
	
Mleté maso smícháme s kořením a utřeným česnekem - není na závadu i jemně posekaná cibulka a pomalu osmahneme na trošce oleje (nepřehánět, maso si pustí šťávu). Přidáme…
	
			 
	
Do větší mísy dáme černé olivy, ze zelených slijeme šťávu, než je přidáme k černým, balkánský sýr nakrájíme na kostky. Vše posypeme kořením, důsledně promícháme a…
	
			 
	
Na oleji osmažíme cibulku, do které přidáme nahrubo nastrouhanou řepu (lze použít syrovou či předvařenou), necháme chviličku restovat, přidáme rajčatový protlak (nebo…
	
			 
	
V hrnci pomalu rozpustíme máslo, v mezičase si nakrájíme veškerou zeleninu. Na rozehřátém másle nejprve zpěníme cibulku i s natí, přidáme rajčátka a cuketu a necháme je…
	
			 
	
V hrnci pomalu rozpustíme máslo, v mezičase si nakrájíme veškerou zeleninu. Na rozehřátém másle nejprve zpěníme cibulku i s natí, přidáme rajčátka a cuketu a necháme je…
	
			 
	
Hermelín rozkrojíme na dvě půlky.Jednu půlku posypeme sladkou mletou paprikou a druhou posypeme trochou chilli, osolíme, opepříme, poklademe plátky česneku a posypeme…
	
			 
	
všechny suroviny smícháme, vody dáme podle množství salátu, ale asi tak do 2 dcl. Je to výborné na ledový salát s rajčátky a olivami.
	
			 
	
Brambory uvaříme v osolené vodě, ne příliš do měkka. Brokolici povaříme v osolené vodě cca 3-4 minuty, aby nebyla příliš měkká. Lososa osolíme a posypeme…
	
			 
	
Na pánvi podusíme nakrájené papriky, bílé části cibulek, česnek a klobásy nakrájené na kolečka. Když je zelenina měkká, přidáme fazole i s nálevem, prohřejeme, osolíme,…
	
			 
	
Sojové plátky 10 minut povaříme v osolené vodě ochucené směsí bylinek (používám sušený libeček, celerovou nať a petrželku) nebo kostkou zeleninového bujonu. Poté plátky…
	
			 
	
Kuřecí stehna osolíme, mírně opepříme, posypeme paprikou a provensálským kořením.Dáme do pekáčku, přidáme na větší kusy nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, libeček, olej…
	
			 
	
Bílé fazole jsou chuťově nejlepší, protože jsou jemné a mají různé možnosti využití. Vyzkoušejte si z nich připravit jídlo z jednoho pekáčku s konzervovanými rajčaty a…
	
			 
	
Další z receptů na oblíbené špagety, tentokrát ve vegetariánské bezmasé verzi, zato s vůní vína a příchutí Itálie. Poznámka autora vám uvede na pravou míru souvislosti s…
	
			 
	
Sháníte někdy opravdovou rychlovku k obědu, se kterou není moc práce? Tak to vyzkoušejte tyto pikantní opékané špecle se šunkou, slaninou a cherry rajčátky. Před…
	
			 
	
Jemné plátky opečeného lilku jsou naplněné výrazně slaným balkánským sýrem a sušenými rajčaty. Při pečení se tak jejich chutě propojí do lahodného sousta, které vám…
	
			 
	
Kuřecí roláda plněná mletým masem je šťavnatý a lahodný pokrm, který spojuje jemnost kuřecího masa s bohatou chutí pikantní náplně. Skvěle se hodí na slavnostní stůl i…
	
			 
	
Stává se vám, že vám od oběda zůstane kousek masa, vařená zelenina z vývaru či trochu omáčky? Pak se vám bude hodit tento recept na krokety ze zbylého masa a zeleniny.…
	
			 
	
Řízky naklepeme, osolíme z obou stran a totéž uděláme s provensálským kořením, následně řízky lehce protáhneme hladkou moukou. Do kastrolu si dáme olej, na něm opečeme…
	
			 
	
Klasika, jen trochu divočejší. Kuřecí skelet a křídla opláchneme, dáme do hrnce. Zalijeme dostatečným množstvím vody, aby bylo kuřecí pod hladinou. Přidáme jednu…
	
			 
	
Maso osolíme a přes noc naložíme do podmáslí, okořeněného granulovaným česnekem. Druhý den maso vyndáme, necháme okapat a osušíme (spořivější mohou z podmáslí vyrobit…
	
			 
		
	
			 
		
	
			