Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koření provensálské - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Sušená rajčata v olivovém oleji

Sušená rajčata v olivovém oleji

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Domácí sušená rajčata naložená v olivovém oleji mají široké použití, zejména v italské kuchyni. Výborně se hodí k těstovinám i na ozdobu hotových jídel. Olej nevyhazujte…

anicka123

320 min

Krůtí marinované řízečky

Krůtí marinované řízečky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Krůtí řízky mírně naklepeme, nařízneme, osolíme a vložíme do marinády z výše uvedených surovin, necháme odležet přes noc. Smažíme na rozpáleném oleji, nejprve zprudka,…

Provensálské krůtí maso

Provensálské krůtí maso

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Pekáček si vymažeme máslem, maso osolíme, posypeme ze všech stran kořením na pečené kuře a nakonec provensálským kořením a to dost, dáme do pekáče, podlijeme vodou,…

Bibinka

70 min

Pytlácká topinka

Pytlácká topinka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Mleté maso smícháme s kořením a utřeným česnekem - není na závadu i jemně posekaná cibulka a pomalu osmahneme na trošce oleje (nepřehánět, maso si pustí šťávu). Přidáme…

Arnik

40 min

Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Na oleji osmažíme cibulku, do které přidáme nahrubo nastrouhanou řepu (lze použít syrovou či předvařenou), necháme chviličku restovat, přidáme rajčatový protlak (nebo…

Alis30

35 min

Smažený platýs na máslové zelenince

Smažený platýs na máslové zelenince

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

V hrnci pomalu rozpustíme máslo, v mezičase si nakrájíme veškerou zeleninu. Na rozehřátém másle nejprve zpěníme cibulku i s natí, přidáme rajčátka a cuketu a necháme je…

Smažený platýs na máslové zelenince

Smažený platýs na máslové zelenince

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

V hrnci pomalu rozpustíme máslo, v mezičase si nakrájíme veškerou zeleninu. Na rozehřátém másle nejprve zpěníme cibulku i s natí, přidáme rajčátka a cuketu a necháme je…

Pečený Hermelín v alobalu

Pečený Hermelín v alobalu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Hermelín rozkrojíme na dvě půlky.Jednu půlku posypeme sladkou mletou paprikou a druhou posypeme trochou chilli, osolíme, opepříme, poklademe plátky česneku a posypeme…

Rizoto s fazolemi a klobásou

Rizoto s fazolemi a klobásou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Na pánvi podusíme nakrájené papriky, bílé části cibulek, česnek a klobásy nakrájené na kolečka. Když je zelenina měkká, přidáme fazole i s nálevem, prohřejeme, osolíme,…

Marinované sojové plátky

Marinované sojové plátky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Sojové plátky 10 minut povaříme v osolené vodě ochucené směsí bylinek (používám sušený libeček, celerovou nať a petrželku) nebo kostkou zeleninového bujonu. Poté plátky…

Kuřecí stehna po provensálsku

Kuřecí stehna po provensálsku

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Kuřecí stehna osolíme, mírně opepříme, posypeme paprikou a provensálským kořením.Dáme do pekáčku, přidáme na větší kusy nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, libeček, olej…

RubyRom

70 min

Zapečené fazole s rajčaty

Zapečené fazole s rajčaty

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Bílé fazole jsou chuťově nejlepší, protože jsou jemné a mají různé možnosti využití. Vyzkoušejte si z nich připravit jídlo z jednoho pekáčku s konzervovanými rajčaty a…

LydiaPokorna

60 min

Šťavnaté kuřecí paličky

Šťavnaté kuřecí paličky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Maso osolíme a přes noc naložíme do podmáslí, okořeněného granulovaným česnekem. Druhý den maso vyndáme, necháme okapat a osušíme (spořivější mohou z podmáslí vyrobit…

1 3 4 5 6 7 24

Naposledy jste si prohlédli