Dušené vepřové s bezlepkovou jíškou
Recept ještě nebyl hodnocenCibulku nakrájíme a necháme zesklovatět. Poté přidáme na větší kousky pokrájené osolené maso. Rychle orestujeme, zasypeme paprikou, česnekem a kmínem, zalijeme vodou.Na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibulku nakrájíme a necháme zesklovatět. Poté přidáme na větší kousky pokrájené osolené maso. Rychle orestujeme, zasypeme paprikou, česnekem a kmínem, zalijeme vodou.Na…
Všechny suroviny na marinádu dobře smícháme a vložíme do ní plátky krkovičky.(necháme marinovat nejlépe přes noc, já měla naložené cca 6 hodin a stačilo) Naložené…
Plátky masa naklepeme, osolíme a okořeníme, potřeme rozetřeným česnekem a prudce orestujeme na oleji z obou stran, jen dáme pozor na česnek, aby se nám nepřipálil.…
V misce smícháme med, kečup a worcester.Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme a vložíme do vzniklé marinády, necháme uležet aspoň 2 hodiny.Na pánvi rozehřejeme olej…
Mléko se solí přivedeme k varu a přisypeme polentu. Za stálého míchání umícháme hustou kaši. Vypneme a necháme vychladnout.Oloupeme máslovou dýni a nakrájíme na větší…
Plátky potřeme směsí hořčice a česneku a necháme v klidu. Brambory nakrájíme na plátky a zapékáme v troubě cca 18 minut (180°C). Pak na ně položíme plátky masa,…
Maso hezky očistíme, aby nikde nic nepřečnívalo a neviselo.Koření a pragandu smícháme a ve vzniklé směsi důkladně obalíme maso.Zavakuujeme a necháme 10-14 dní v lednici.…
Na dvou polévkových lžících vepř. sádla zpěníme do zlatova(spíše více) cibuli a jeden stróžek česneku. Až je to akorát, tak přidáme nahrubo nakrájené maso (vepř.…
Do pánve nalijeme olej, necháme rozpálit a vložíme naklepané krkovice. Opečeme z obou stran a vyjmeme je na talíř. Na výpek dáme nakrájenou cibuli, anglickou slaninu na…
Plátky z krkovičky paličkou naklepeme a upravíme do potřebného tvaru.Ze tří vajíček a jedné cibule na trošce sádla uděláme v rendlíčku míchanici, přidáme do ní…
Plátky vepřové krkovice naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme skořicí- hojně, pokryjeme mrkví nakrájenou na kolečka a jablky, opět osolíme a posypeme skořicí. Na vrch…
Krkovici naklepeme a z obou stran okořeníme důkladně kořením Vepřová pečeně. Na rozpáleném oleji zprudka po obou stranách opečeme, aby se maso zatáhlo, přidáme na plátky…
Plátky masa nakrájíme na nudličky, cibule nakrájíme na střední kostičky, česnek rozmačkáme. V hrnci rozehřejeme olej na něm orestujeme do červena cibuli, česnek a poté …
Očištěné maso nakrájíme na velikost soust a zprudka opečeme ze všech stran v hluboké pánvi na rozpáleném oleji. Než se maso opeče, očistíme a nakrájíme všechnu zeleninu…
Krkovičku si opláchneme, nakrájíme na kousky. V misce smícháme mouku s grilovacím kořením a přidáme maso. Pořádně obalíme a ještě prolisujeme česnek a také přihodíme k…
Na zálivku smícháme všechny ingredience, dochutíme dle vlastního uvážení a dáme do lednice odležet, aby se vše důkladně smíchalo a chutě prolnuly.Plátky krkovice z obou…
Vepřové maso nakrájíme na malé tenčí plátky, které mírně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením - promneme a necháme chvilku odležet. Zatím klobásku…
Plátky krkovice naklepeme, osolíme a dáme do marinády do druhého dne marinovat. Marináda: olej(asi 2 lžíce),sklenička brusinek,sojová omáčka, šťáva z citronu, skořice…
Silnější vepřové plátky, námi vybraného vepřového masa opatrně prokrojíme a vytvoříme do nich hluboké kapsy, které naplníme připravenou houbovou smaženicí, pevně…
Zapneme troubu na 180 °C a dva malé nebo 1 větší zapékací pekáček vyložíme pečicím papírem. Sůl a koření smícháme, z menší hlávky zelí uřízneme z prostředku 2 kola i s…
Vepřové maso nakrájíme na drobné kostičky do 1 cm, osolíme, okořeníme pepřem a karí a promícháme s vejci a vínem a necháme zaležet v chladničce alespoň přes noc, ale…
Plátky krkovičky naklepeme, okořeníme směsí na gyros, zakapeme dobře olivovým olejem a necháme marinovat. Můžete přes noc, to je skvělé, ale stačí něco přes hodinku,…
Krkovičku vybereme bez kosti ze zadní části od kotlet. Nakrájíme kotletky, lehce naklepeme a nařízneme do mřížky. Maso dáme do misky a do každého plátku vmasírujeme olej…
Smícháme ingredience na marinádu, pečlivě prošleháme. Krkovičku nařízneme na okrajích a jemně naklepeme pěstí. Vložíme do marinády a necháme nejméně 2 hodiny marinovat…