Krkovičkový plátek s mírně sladko-kyselou příchutí

ivulinka Kuchařka: ivulinka

4 porce Vepřové maso 12 názorů

Suroviny

4 plátky vepřové krkovičky
2 polévkové lžíce medu
4 polévkové lžíce kečupu
1 polévková lžíce worcesteru
sůl
pepř
oříšek másla
15 dkg domácí uzené klobásky
1/2 skleničky sterilované kapie
1/2 skleničky steril kukuřice
1 velká cibule
olej na pánev
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme med, kečup a worcester.

  2. Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme a vložíme do vzniklé marinády, necháme uležet aspoň 2 hodiny.

  3. Na pánvi rozehřejeme olej a plátky masa na něm opečeme z obou stran, maso pustí vodu, přikryjeme pokličkou a podusíme doměkka, až je měkké, poklici odděláme a plátky necháme zezlátnout jak se voda odpaří, pak je dáme stranou.

  4. Výpek zjemníme oříškem másla, vložíme na půlměsíčky nakrájenou cibuli, kolečka klobásky, kapii a kukuřici, zalijeme zbylou marinádou a orestujeme do zlatavé barvy, která se vytvoří díky použitému medu a cukru v kečupu, podle chuti dochutíme solí, popř. pepřem.

  5. Nakonec vložíme plátky masa, na pánvi promícháme se směsí a prohřejeme.

  6. Podáváme s brambory, ale výtečné je to i s chlebem, třeba jako dobrá a vydatná večeře.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 663 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkovičkový plátek s mírně sladko-kyselou příchutí

Tématické fráze: krkovičkový závitek vepřové maso na sladko kyselá marináda vepřové maso sladko kyselo vepřové plátky na sladko medem a kyselou zeleninou plátky krkovičky sladko kysela marinada recepty marináda na vepřové maso na sladko marináda na maso na sladko sladko kysele veprove maso kyselá marináda na maso maso na sladko vepřové na kyselo s opečenou cuketou marináda na maso sladko-kyselá veprovy platek na medu a kecupu sladko-kyselé vepřové maso vepřove na slatko kyselo maso na sladko kyselo sladko kyselá marináda na maso