Marinovaná whisky krkovička na grilu
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve připravíme marinádu, všechny ingredience dobře promícháme. Maso důkladně obalíme v marinádě a necháme odležet přes noc v ledničce.Maso vyndáme tak hodinu před…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve připravíme marinádu, všechny ingredience dobře promícháme. Maso důkladně obalíme v marinádě a necháme odležet přes noc v ledničce.Maso vyndáme tak hodinu před…
-Maso si nakrájíme na kousky. -V misce připravíme marinádu z koření maso do ní dáme na hodinku odležet. -Nakrájíme si cibuli, papriku, špek na proužky a ananas. Vodu z…
12 hodin před samotným vařením si namočíme do vody cizrnu, nejlépe přes noc. Vaří se pak ve stejné vodě zhruba 45 minut, před koncem varu vodu osolíme. Uzené…
Nachystáme si nádivku: čočku uvaříme v troše vody dopoloměkka (nenamáčíme předem!). Syrové brambory ostrouháme najemno a vmícháme do čočky , osolíme, opepříme a…
Ze zelí vykrojíme košťál, odebereme 4 vrchní listy a ty v míse zalijeme vroucí vodou. Po 2 minutách vodu slijeme.Špek nakrájíme na drobné kostičky a v pánvi ho necháme…
Vepřové kotlety naklepeme, osolíme, dáme do misky spolu s plátky česneku, celé zalijeme olejem a necháme do druhého dne přikryté marinovat. Poté oškrábneme z krkovičky…
Maso umyjeme, očistíme a dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme kořenovou zeleninu, celý pepř a nové koření, osolíme jen decentně (nasolená bude pasta, tak…
Omytou krkovičku osušíme, osolíme, ze všech stran okmínujeme drceným kmínem a položíme do hlubšího pekáčku. Horní stranu důkladně posypeme kmínem, tymiánem, do pekáčku…
Slaninu nakrájame na kocky a opečieme. Plátky mäsa z oboch strán poklepeme, cca 3-4 minúty pečieme v horúcej slaninovej masti, potom posolíme a dáme na spodok hrnca.…
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme. Z jedné strany potřeme hořčicí z na druhou stranu dáme vrstvu nastrouhaného křenu. Řízky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích…
Nakrájíme maso na nudličky a cibuli na kostičky, dáme do hrnce se sádlem, osmažíme cibulku s masem, vypečeme vše do hněda a nepřipálíme, když je to upečené podlijeme…
Vše na marinádu důkladně prošleháme, vložíme maso a necháme pár hodin marinovat. Nejlépe přes noc. Poté opepříme a grilujeme (dělala jsem v kontaktním grilu) 3-4 minuty…
Krkovici osolíme a prudce osmahneme na oleji po obou stranách.Rajčata spaříme v horké vodě - poté je dáme do studené vody a oloupeme slupku. Rajčata rozkrojíme a…
Brambory očistíme pod tekoucí vodou, rozpůlíme, osolíme a posypeme tymiánem. Dáme hodinku péct při cca 140°C. Krkovičku jen osolíme a usmažíme. Fazolky v osolené vodě…
Na rozpálené pánvi s troškou sádla či oleje osmažíme pokrájené osolené a opepřené kostky nebo nudličky masa ze všech stran dozlatova. Kdo chce, může maso nechat jako…
Maso nakrájíme na plátky, klouby prstů je promneme (místo naklepání), osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na trošce oleje orestujeme. Přidáme kmín, rozmačkaný česnek,…
Liatinový WOK, ktorý má hrubé dno (priemer 40 cm ideálny): 1. Slaninu pokrájame na štvorce 3 x 3 cm hrúbky 3-5 mm a obložíme ňou celý wok. 2. Krkovičku pokrájame na 2…
Hlavičky václavek očistíme a nakrájíme na čtvrtky. V hrnci na sádle zpěníme na drobno nasekanou cibuli, přidáme houby, osolíme a přidáme půl lžičky kmínu. Dusíme 10…
Krkovičku nařízneme po obvodu a naklepeme jemně pěstí. Smícháme koření Tandoori Masala, Mexický oheň a pepř s worchestrem – na 1 plátek všeho asi 1 KL- Směs vetřeme do…
Krkovičku naklepeme, malinko osolíme, opepříme a necháme přes noc marinovat v oleji, soli, pepři a Gyros. Na druhý den na plátek naložíme rýži a zatlačíme ji trochu do…
Krkovici tence naklepeme, osolíme, opepříme, z vnitřní strany potřeme hořčicí, poklademe zelím, do středu dáme podélně rozkrojenou klobásu, svineme do roládek a sepneme…
Krkovici osolíme, opepříme a potřeme hořčicí, lehce zakápneme olejem. Necháme v lednici odležet nejlépe přes noc. Druhý den ji opečeme zprudka na oleji ze všech stran.…
Maso naklepeme a naložíme alespoň na hodinu do jablečného moštu. Mezitím naporcujeme hlívu, osolíme ji a okořeníme. Z obou stran ji do hněda opečeme na pánvi s olejem.…
Krůtu důkladně omyjeme a osušíme. Toasty nakrájíme na kostičky a promícháme s vývarem z uzeného masa. Přidáme petrželku, žloutky, pokrájené uzené maso a náplň z vinné…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Jak využít zbylé cukroví? Dejte ho do poháru, vyrobte z něj křupavou posypku, nebo upečte skvělý dort cukrovník
Domácí veganská majonéza z nálevu z cizrny: Je neskutečně jemná, snadná na přípravu a zcela bez vajec
Češi v zahraničí: V Tunisku ochutnejte kuskus nebo tajine a domů si kupte harissu a těstoviny, radí Lída z Hammametu