Krkovička s lečem zapečená s brambory
Recept ještě nebyl hodnocenPlátky krkovičky naklepeme, okořeníme směsí na gyros, zakapeme dobře olivovým olejem a necháme marinovat. Můžete přes noc, to je skvělé, ale stačí něco přes hodinku,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plátky krkovičky naklepeme, okořeníme směsí na gyros, zakapeme dobře olivovým olejem a necháme marinovat. Můžete přes noc, to je skvělé, ale stačí něco přes hodinku,…
Troubu zapneme na 170-180 °C. Houby i cibuli očistíme. Pokud máme houby sušené, namočíme je do teplé vody. Maso nakrájíme na 3 plátky, naklepeme, osolíme, opepříme,…
Chutney: Na hlubokou velkou pánev nebo do kastrolu nalijeme trochu olivového oleje, rozpálíme a přidáme nakrájenou cibuli. Když začnou okraje žloutnout, přilijeme…
V hluboké pánvi na sádle zesklovatíme cibuli nakrájenou na měsíčky. Přidáme očištěné, na kostky jako na guláš nakrájené maso, přidáme česnek, sůl, pepř, kmín a zprudka…
Plátky masa nakrájíme na kostičky.Do hrnce nalijeme olej, vložíme na kostičky nakrájenou cibuli a špek, necháme zezlátnout, pak přidáme na půlměsíčky nakrájené klobásky…
Maso dvakrát naříznout po vláknech, ale neproříznout. Prořezy okořenit pepřem, solí, kmínem a sušeným česnekem. Vymáznout tatarkou a naplnit výheňákem a pokrájenou…
Maso lehce naklepeme, okraje nařízneme, aby se během tepelné úpravy nezkroutily, osolíme, potřeme olivovým olejem a necháme cca 0,5hod. odpočinout. Na dip v hmoždíři…
Bůčky vykostíme, okraje zarovnáme a osolíme(2/5 soli). Krkovičku nakrájíme na kostičky cca 1,5cm, přidáme na 1cm kostičky nakrájený ořez z bůčku, 2/5 soli, polovinu vody…
Z masa uděláme plát, naklepeme, osolíme, opepříme z obou stran a posypeme nasekaným česnekem a bylinkami.Poklademe slaninou a pevně zavineme.Obalíme v bylinkách a…
Nejdříve dáme vařit okrájené brambory se solí a kmínem do měkka. Maso na řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Připravíme trojobal. Vejce prošleháme s vodou, máslem,…
Plátky vykoštěné krkovičky naložíme den předem do pivní marinády. Důkladně promícháme v misce s víčkem.Druhý den oškrábeme brambory, nakrájíme na větší kousky a vložíme…
Rychlosůl s utřeným česnekem smícháme a pečlivě vetřeme do masa ze všech stran. Zavakuujeme nebo zabalíme pevně do potravinářské folie. Necháme takto v lednici až 14 dní…
Krkovici naklepeme, osolíme a pokapeme slunečnicovým nebo jiným olejem.Vložíme ji do vhodné nádoby, přikryjeme a necháme v lednici marinovat cca 12 hodin.Na druhý den…
Plátky krkovice vysoké 2 cm naklepejte hřbetem dlaně (nikoliv paličkou!). Osolte a okořeňte dle chuti. Přikryjte potravinářskou fólií a nechte odpočívat při pokojové…
Lehce prorostlá krkovice je skvělý kus masa, který při smažení získá krásnou barvu a zůstane šťavnatý. Podáváme ji s jednoduchým bramborovým salátem s cibulí a pestrou…
Vepřo knedlo zelo je absolutní česká klasika, která se těší oblibě v mnohých domácnostech i hospodách. Tento název "chlupatých" knedlíků s dvěma druhy brambor se…
Ochutnejte tyto bramborové placky, které v sobě ukrývají výtečnou masovou směs z kvalitního masa. V každé z nich se mísí chuť křupavého smaženého povrchu a bohaté,…
Maso očistíme, osušíme a nakrájíme na 4 plátky (lépe se bude krájet z většího vychlazeného kusu a ostatní použijeme na jiný recept). Plátky po okraji několikrát…
Chcete si opravdu pochutnat na pečené krkovici? Připravte ji podle následujícího receptu, díky kterému už nikdy nebude suchá ani tvrdá. Z takto šťavnaté krkovičky se vám…
Na hlubší pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla s troškou olivového oleje a zprudka opečeme plátky krkovičky. Osolíme, opepříme, podlijeme vínem, přidáme bazalku a zvolna…
Jedním z nejšťavnatějších kousků vepřového masa je bezesporu krkovice. Dušená krkovice, doplněná o česnekové výhonky a kedlubnu, je ideálním nedělním obědem. Podáváme s…
Špekové knedlíky se vám budou líbit pro svou chuť a sympatickou velikost do dlaně. Navíc do nich spotřebuje postarší pečivo. Nesmí se vařit ve vodě, pouze v páře, ale…
Dušená vepřová krkovice, v kombinaci s uzeným masem a kedlubnami, je perfektním obědem, který spolehlivě zasytí. Můžeme jej podávat s jakoukoliv bramborovou přílohou,…
Naši slovenští sousedé si Vánoce nedovedou představit bez tradiční kapustnice. Vyzkoušejte ji připravit dle receptu z Terchové. Polévka plná zelí, ze silného masového…