Kynuté pečivo s rozinkami
Recept ještě nebyl hodnocenV míse rozetřeme droždí s cukrem, 2 lžícemi mouky a 4 lžícemi mléka na řídkou kašičku - kvásek. Ten necháme na teple vzejít. Přidáme cukr, mouku, vlahý tuk a mléko, ve…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V míse rozetřeme droždí s cukrem, 2 lžícemi mouky a 4 lžícemi mléka na řídkou kašičku - kvásek. Ten necháme na teple vzejít. Přidáme cukr, mouku, vlahý tuk a mléko, ve…
Těsto připravuji v pekárně, nechám vzejít kvásek v části mléka. Kdo nevlastní pekárnu, může připravit těsto, jak je zvyklý.Zbytek dám do pekárny a přidám mléko a vejce,…
-suroviny na těsto smíchat, vlít do vymazané, vysypané formy, pekáčku, remosky..pečeme zvolna..cca 180st. - korpus necháme vychladnout, rozřízneme, promažeme povidly,…
Změklé máslo několik minut šleháme s cukrem do pěny, pak přimícháme citronovou šťávu a kůru, nakonec přisypeme mouku se škrobem a promícháme do hladkého těsta. Na vále…
KORPUSY: Z ingrediencí vyšleháme hustější těsto, které rozdělíme na dva plechy stejné velikosti vyložené papírem na pečení. Pečeme v předehřáté troubě na cca 200 C, po…
Připravíme si těsto na košíčky, všechny ingredience smícháme a vypracujeme v hladké těsto, které dáme na 1 hodinu do ledničky. Mezitím si uděláme ořechovou náplň.…
Mouku, cukr,maslo, zloutky, citronovou kuru smichame bud rucne nebo v robotu do koule nelepici se a nerozpadajici se. Zabalime do folie potravinarske a dame odpocinout…
Všetko dobre zmiešame a plníme do vymasťených (sádlom) formičiek. Pozor - nedávame je plné, lebo ich budeme plniť. Plnku možeme urobiť orechovú, maslovú, alebo…
Ukážková maková kvetinka jednej babky POTREBNÉ PRÍSADY Tak toto je niečo úžasné...vypadá to komplikovane, ale nie je a môžete tým zamachrovať. Plnku si zvolíte…
Z uvedených surovin zaděláme polotuhé, vláčné těsto a necháme vykynout. Během kynutí si můžeme připravit nádivku: v mléce svaříme cukr, med, rozinky, skořici, příp.…
Utřeme cukry s vajíčkem, olejem a vmícháme tvaroh, přidáme citrónovou kůru, šťávu a šp.soli. Vmícháme zbytek (mouka s práškem), vlijeme rum s rozinkami, případně…
Zaděláme klasickým způsobem těsto,necháme vykynout,nebo za sebe necháme pracovat pekárnu.Zatímco těsto kyne,připravíme drobenku.Ovesné vločky nasucho opražíme na pánvi…
Smícháme mouku, máslo, cukr, citronovou kůru a vypracujeme hladké těsto. Necháme odpočinout do druhého dne.Těsto vyválíme na placku cca 3 mm vysokou a vykrajujeme různé…
Žitnou mouku a pšeničnou hladkou mouku prosijeme na vál, přidáme všechno ostatní, jak je uvedeno a připravíme těsto.Těsto zabalíme do potravinové fólie, necháme v…
Všechny suroviny smícháme dohromady a vypracujeme těsto, které dáme do ledničky odpočinout zhruba na hodinku.Na pracovní desce, podsypané moukou, vyválíme těsto, nejlépe…
Kromě smetany a bílků vše smícháme, nakonec lehce vmícháme tuhý sníh a upečeme ve vymazané formě a vyhřáté troubě na 160-180 stupňů, asi 50 minut.Moučník podáváme s…
Ze všech surovin v robotu zpracujeme těsto. Na cukr jsem nezapomněla, nepatří tam. Zpracované těsto dám do krabičky s víčkem a uložím ho do lednice, klidně na 5 dní,…
Do mísy prosejeme mouku, moučkový cukr. Přidáme na kousky nakrájené změklé máslo, žloutky, vanilkový cukr a kůru a šťávu z citrónu. Vypracujeme hladké těsto, které…
Příprava: Nastrouháme si cuketu a nakrájíme jablka na kostičky, pokapeme je citronovou šťávou. Základní těsto: Prosejeme si mouky s práškem do pečiva a moučku,…
Zemiaky ošúpeme a prelisujeme. Pridáme múku, vajce a soľ a vypracujeme cesto.Cesto vyvaľkáme, natrieme najprv makovou plnkou, potom lekvárom a zrolujeme. Zabalíme do…
Všechny suroviny dobře promícháme. Těsto se musí dát tvarovat do kuliček, které obalíme v sezamu. Smažíme ve větší vrstvě oleje pomaleji.
Z vody, trochy cukru, mouky a všeho droždí (vše z připraveného, odváženého množství) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout. Pak přidáme ostatní suroviny a…
Do mísy dáme mouku, cukry, sůl, sušené droždí a promísíme. Přidáme vejce, rozehřáté máslo, vlažné mléko a uhněteme hladké těsto. Ideální je použít na hnětení těsta…
Troubu předehřejeme na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. KORPUS: všechny ingredience, mimo mouky s kypřícím práškem, dáme do mísy a šlehačem vyšleháme do pěny. Pak…
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 5. 5. 2024 21:23
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
MODERNÍ KUCHYNĚ JE RYCHLÉ, EFEKTIVNÍ A ZDRAVÉ VAŘENÍ V THERMOMIXU
Domácí čokoládový dort: Do těsta na korpus je třeba správně vmíchat sníh. A víme, co udělat, aby se na krému nevytvořil škraloup
Pozor při grilování: Inspekce varovala před šizeným mletým masem, salmonelou v kuřatech i plísněmi v sýrech Oštěpek