Bezovo-zázvorový sirup s medem (Dělená strava Kytky)
Recept ještě nebyl hodnocenDo 1.5 l převařené vody, okyselené kyselinou citronovou, naložíme na 24 hodin 30-40 květů černého bezu, pak scedíme přes látku. Půl litru vody s medem, vanilkou a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do 1.5 l převařené vody, okyselené kyselinou citronovou, naložíme na 24 hodin 30-40 květů černého bezu, pak scedíme přes látku. Půl litru vody s medem, vanilkou a…
Abychom na zimu měli dostatek zásob, je potřeba si je během teplé části roku připravit. Z nasbíraných bezových květů tak můžeme snadno připravit skvělou marmeládu.…
Z kefírového těsta můžeme připravit palačinky, buchtu, langoš, ale také v něm obalit květy černého bezu a usmažit je. Do těstíčka přidáme také lístky medvědího česneku a…
Omyté bezové květy dáme do lahve, přidáme jeden dobře omytý citron, který nakrájíme na kolečka a zalijeme převařenou zchladlou vodou. Toto vše necháme do druhého dne…
V polovině mléka krátce povaříme bezové květy.Odvar přecedíme, osladíme a dáme na oheň.Ve zbytku studeného mléka rozmícháme pudinkový prášek a vlijeme do horkého mléka. …
Kosmatice je vznešenějším názvem květů černého bezu. Tradičně z nich připravujeme nejen sirup, ale také je můžeme podávat třeba s vařenými bramborami. Květy obalíme v…
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 5. 5. 2024 21:23
Přidáno 5. 5. 2024 14:01