Kašička neboli limonáda z květů černého bezu

Katty 21 Kuchařka: Katty 21

Doba přípravy: 15 minut 3 L Nápoje 0 názorů

Suroviny

3 l vody
200-250 g cukru krupice nebo krystalu (dle chuti´)
asi 2,5-3 citrony
10 větších květů černého bezu
láhve - dobře vypláchnuté, doporučuji skleněné - chuť je pak lepší, ale mohou být i plastové
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vodu s cukrem svaříme (lepší dát méně cukru, vždy jde dochutit, popřípadě ochutnejte sladkost vody) do bodu varu, poté stáhneme z plotny, promícháme.

  2. Mezitím nakrájíme 1-1,5 citronu na plátky, vyndáme z nich všechny pecky. Zbylé citróny vymačkáme bokem.

  3. Po stáhnutí z plotny vložíme květy kašičky (černého bezu) do hrnce, přidáme vypeckované plátky citronu, promícháme a necháme 10 minut odstát.

  4. Po deseti minutách plátky citrónu vyndáme, necháme zchladnout a vymačkáme do limonády + přidáme šťávu z citrónů, promícháme. Nyní ochutnáme a dochutíme podle chuti (cukr, citron). Necháme vychladnout (květy můžete ponechat), poté přelijeme do láhví přes sítko a dáme do ledničky.

Poznámka

Květy bezu doporučuji sbírat se slunečním svitem, rozkvetlé a bez mšic!!! Podáváme chlazené, uchovávat v ledničce. Spotřebovat nejpozději do 3-4 dnů.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kašička neboli limonáda z květů černého bezu

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: bezinka recepty bezinková šťáva z 200 květů sirup z kašičky sirup z květů kašičky