Krkovice pečená na bramborech
Recept ještě nebyl hodnocenPokud máte chuť na dobrý oběd, ale nechcete nic složitého na přípravu, vyzkoušejte tuto šťavnatou krkovici na bramborech. Plátky brambor poklademe krkovičkou, vrstvou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 168 kJ / 40 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 0,10 g |
– nasycené | 0,02 g |
– nenasycené | 0,08 g |
–– mononenasycené | 0,06 g |
–– polynenasycené | 0,02 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 800 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 6,80 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Pokud máte chuť na dobrý oběd, ale nechcete nic složitého na přípravu, vyzkoušejte tuto šťavnatou krkovici na bramborech. Plátky brambor poklademe krkovičkou, vrstvou…
Klasické a velmi známé hospodské jídlo patří k rychlovkám, které zvládnete připravit i večer po práci. Základem jsou nudličky z vepřového masa, chybět nesmí cibule a…
Přestože kotleta patří mezi nejlibovější části vepřového masa, dá se připravit tak, aby nebyla suchá. Plátky masa s anglickou slaninou a šunkou, zalité lečem se smetanou…
V jednoduchosti je síla a v tomto případě přímo pekelská. Pikantní uzeniny jsou pečeny ve známém elektrickém pečícím hrnci. Spolu s lečem a žampiony vytváří skvělý pokrm…
Hledáte recept na rychlé jídlo, vhodné i pro začátečníky? Potom se vám jistě bude hodit recept na skvělý plněný bramborák, štědře posypaný strouhaným sýrem. Věřte, že…
Skvělý nápad, jak ušetřit čas, který bychom věnovali přípravě těsta. Pokud použijeme jako těsto toastový chléb, otevírá se nám možnost zapojit svojí fantazii a ochutit…
Kvalita tohoto pokrmu je dána také kvalitou leča, které použijete. Pokud nemáte zavařené domácí lečo, můžete použít i čerstvé papriky a rajčata, nebo lečo mražené. …
Rychlé a chutné jídlo, které zvládne každý! Kombinace šťavnatého masa a zeleninového základu z paprik, rajčat a cibule je ideální s rýží, těstovinami nebo čerstvým…
Šťavnatou pečeni s tmavou omáčkou připravíme na cibulce a doplníme ji rajčaty a paprikou. Vaření si usnadníme použitím sterilovaného leča. Pokrm dobře ochutíme mletou…
Rýži propláchneme a dáme zvolna vařit do osolené vody pod pokličku na zhruba 14 minut. Nevaříme dlouho, jelikož se ještě bude tepelně upravovat, tak by měla zůstat lehce…
Klasický bramborový guláš je velmi rychlým a vděčným jídlem. Můžeme jej uvařit jako rychlý oběd doma nebo taky třeba na chalupě či v kempu při dovolené. V tomto guláši…
Trpělivost růže přináší. To platí o receptu na vepřovou maso v pikantní marinádě, kdy maso marinujeme tři dny. Za pomocí lorny na grilu dosáhneme zajímavé zauzené…
Ačkoliv se krkovička používá spíše na minutky a grilování, výborná je i pečená. Zkuste ji připravit podle našeho receptu, s lečem, sýrem a smetanou. Jako přílohu…
Černé fazole v kombinaci s chilli, rajčetem a paprikou spolehlivě zasytí i zahřejí. Mexické fazole v zeleninové omáčce si můžete dopřát s tortillami, ale i s chlebem,…
Kombinace chilli a fazolí jde prostě k sobě. Je jen na vás, jak moc pálivé fazole uvaříte, zaleží na množství chilli, které do pokrmu dáte. Nejlépe si je vychutnáte s…
Lehce pikantní, plná zeleninové chuti, v základu s moravským müsli. Taková je škvarková pomazánka s lečem a vajíčky, kterou můžete podávat jak na čerstvém chlebu, tak i…
Z masa nakrájíme kousky masa, které zlehka naklepeme. V misce smícháme marinádu z trochy oleje a grilovacího koření. Necháme marinovat, ideálně přes noc, ale lze…
Maso nakrájíme na malé kostky a v misce promícháme s kořením a lžící oleje. Necháme 1/2 hodiny odležet. Na oleji osmahneme cibuli a přidáme maso, opečeme a přilijeme…
Bílé fazole namočíme na 3 hodiny do studené vody: pak je v téže vodě uvaříme s bobkovým listem.Na oleji osmahneme cibuli, přidáme sladkou papriku, osmažíme a vložíme…
Pomalý hrnec je skvělým pomocníkem v kuchyni. Tento recept vám přináší šťavnaté kuřecí stehenní řízky vařené v leču, ze kterého pak vymixujete lahodnou zeleninovou…
Vydatný oběd pro více strávníků, který naskládáte do pekáčku, nebo zapékací misky v pár krocích. Po zapečení, budeme mít křupavé kuřecí kousky se spoustou šťávy a…
Večeře nebo oběd, který dokonale zasytí, To je vepřová krkovice okořeněná čubricou, pečená v troubě se zeleninovým lečem. Domácí bramboráčky vonící majoránkou a česnekem…
Maso omyjeme, osušíme a z obou stran osolíme. Pekáček vylijeme olejem. Pórek nakrájíme na půlkolečka.Maso vyskládáme do pekáčku, pokapeme olejem a hustě zasypeme pórkem.…