Zapečená bramborová kaše se sýrem a krůtími kuličkami
Recept ještě nebyl hodnocenMleté maso důkladně promícháme a necháme nejméně 1/2 hodiny odpočinout. Pak mokrýma rukama tvarujeme kuličky a usmažíme jen krátce, aby se zatáhly. Brambory uvaříme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mleté maso důkladně promícháme a necháme nejméně 1/2 hodiny odpočinout. Pak mokrýma rukama tvarujeme kuličky a usmažíme jen krátce, aby se zatáhly. Brambory uvaříme a…
Nejdříve dáme vařit osolenou vodu, protože je to rychlovka. Jogurt, vejce, mouku, sůl, libeček a malinko prášku smícháme dohromady.Mouku přidáváme postupně, až do…
Tuto polévku připravujeme tehdy, když vaříme k jídlu brambory jako přílohu. K bramborám přidáme o trochu víc vody než obvykle a podle běžných zvyklostí ji osolíme,…
Hrách, čočku a celzrnnou rýži společně přes noc namočíme. Zvlášť namočíme i pohanku a opět zvlášť sušené houby. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme ji na rozpáleném…
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou papriku, šunku nebo uzené maso a nakrájené knedlíky.Posypeme kořením a vše orestujeme, aby knedlíky chytly…
Nejdříve dáme vařit nudle podle návodu. Šafrán namočíme do trošky horké vody. Maso nakrájíme na kousky, stejně cibulku, žampiony a papriku. Na rozpálenou pánev s trochou…
Polévky jsou nedílnou součástí jídelníčku. Taková hustá a výživná hrstková polévka se hodí jak na oběd, tak i na večeři. Mix různých luštěnin si v tomto případě skvěle…
Omyté a osušené maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a necháme chvíli uležet. Mezitím smícháme rajčatovou šťávu s polovinou smetany, cukrem, česnekem a bylinkami…
Mleté maso promícháme se shora uvedenými ingrediencemi. Uděláme mokrou rukou malé kouličky, které na oleji na pánvi zprudka z obou stran opečeme.I s výpekem přendáme…
Klasická česká bramboračka je jídlo, kterým se nedá přejíst. Nejlepší je ze sušených hub, ale v sezoně ji klidně uvařte z hub čerstvých, které jste právě přinesli z lesa…
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli,přidáme maso a drobně nakrájené houby(já jsem měla podušené zmrazené).Přidáme pepř,mírně osolíme a krátce orestujeme.Brokolici…
Tuto jednoduchou polévku připravíme během chvíle jen z několika surovin. Chléb a cibule osmažené na sádle jí dodávají dobrou chuť, kterou doplňují sušené bylinky a…
Naložení tvarůžků do dobře ochuceného olivového oleje zmírní výrazné aroma a tvarůžky nasáknou vůni bylinek. Po naložení musíme počkat alespoň týden, poté si je můžeme…
Maso nakrájejte na kostky a smíchejte s hořčicí, libečkem, solí a pepřem. Očištěnou zeleninu a brambory nakrájejte na kousky a přidejte k masu, dosolte.Slaninu můžete…
Mléko prošleháme s vejcem, kořením, masem a nakonec vmícháme postupně mouku. Těsto by mělo být řidší. Necháme 15-20 minut odpočinout.Pánev vytřeme olejem a rozehřejeme.…
Namočíme cizrnu na noc, pak ji slijeme a dáme přibližně vařit do hrnce s vodou na 1 hodinu. Scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat. Na struhadle na hrubo…
Brambory a mrkev oloupeme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme na menší kousky.Na hlubší pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje s máslem a přidáme mrkev s brambory. Osolíme a…
Do mísy dáme nejprve všechny tekuté přísady a pořádně rozmícháme, přidáme česnek a bylinky. Ryby dáme na plech, pořádně je potřeme směsí, nacpeme i do bříška a necháme v…
Brambory si uvaříme klidně den předem a studené nakrájíme s cibulí a česnekem na kolečka, brokolici na kousky a zelí na proužky. Vymažeme si pekáček a vyložíme ho…
Na oleji jemně osmahneme polentu, přidáme Thai omáčku, kokosové mléko a smetanu. Důkladně promícháme a na menším příkonu tepla necháme přikryté dusit.Mezitím nakrájíme…
Oloupané brambory uvaříme se solí, kmínem a libečkem asi 20 minut. Po deseti minutách přihodíme brokolicí na růžičky. Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli do zlaté barvy.…
Zelí nakrájíme na drobné nudličky, osolíme a necháme chvíli uležet. Rohlík nakrájený na kostky zalijeme mlékem a necháme změknout. Vejce rozšleháme a smícháme se zelím a…
Všechny suroviny na dresing promícháme. Dochutíme podle svých chutí, někdo víc sladší, někdo kyselejší. Tofu vybalíme a položíme mezi dvě papírové utěrky. Dlaní…
Základem jsou brambory, tvarůžky a vejce. Záměrně neuvádím množství zeleniny, lze kombinovat podle chuti. Nakrájené brambory na plátky prohřejeme krátce na oleji,…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 5. 5. 2024 08:06
Přidáno 5. 5. 2024 06:51
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Česká specialita: Oblíbenou polévku prdelačku si snadno uvaříme i doma v paneláku. Potřebujeme k tomu jen pár surovin od řezníka
Vy snad chcete trávit advent ve frontách v supermarketu? Známe trik, jak se jim vyhnete.
Zelné fleky nasladko podle receptury ČSN: Staročeské levné jídlo voní skořicí a chutná překvapivě dobře