

Květákový guláš se žampióny
Suroviny
- 1 menší květák
- 5 žampionu
- 2 brambory
- 1 cibule
- 1 jarní cibulka
- 3 stroužky česneku
- 50 g anglické slaniny
- 1 lžička rajčatového protlaku
- 2-3 lžíce hladké mouky
- zeleninový vývar nebo voda
- olej
- sladká červená paprika
- sůl
- pepř
- špetka chilli
- sušený libeček
Postup přípravy receptu
Květák rozebereme na malé růžičky. Brambory, cibuli a žampiony nakrájíme na kousky. Společně orestujeme na oleji slaninu, cibuli a po chvíli přidáme česnek na plátky. K osmaženému základu přidáme protlak, papriku a krátce mícháme.
Zasypeme moukou chviličku osmažíme a zalijeme vývarem nebo vodou. Mícháme až se vše spojí a přihodíme nakrájenou zeleninu a všechno koření.
Vaříme do změknutí, květák musí zůstat křupavý. Dochutíme a můžeme podávat třeba s chlebem nebo jen tak.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Květákový guláš se žampióny
-
Dobrý oběd. Pokapala chili olejem. Díky!
-
houba: Díky moc..
-
Víc naředit a skvělá polívka! A že ji uvařim, to je dané. Dobry napad. Mas super recepty!
-
guláše moc nemusím,ale tenhle si dám.
-
to je krása
-
magdalenka: Moc děkuji tobě
i všem
-
pekné
robím karfiolový guláš zvlášť, aj hubový zvlášť...spolu ma nenapadlo. Opakujem sa, máš dobré nápady.
-
Musím se hodně učit.
-
Mám ráda zeleninová jídla
-
neznám, ale ráda poznám!!!
-
Krásně vybarvený pokrm
-
spagetka: Děkuji
já ten libeček dala ke koření
-
Dělám podobně, už jsem chtěla napsat, dávám libeček, ale ty ho máš jako poslední položku