Řecká musaka
Recept ještě nebyl hodnocenMáte chuť na svěží oběd s příchutí exotických dálek? Tradiční balkánská musaka je to pravé ořechové. Vynikající pokrm z mletého masa, lilku, rajčat, brambor a bešamelové…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 110 kJ / 26 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
| Tuky | 0,20 g |
| – nasycené | 0,05 g |
| – nenasycené | 0,14 g |
| –– mononenasycené | 0,08 g |
| –– polynenasycené | 0,06 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 2,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 2 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 4,00 g |
| – cukry | 3,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Máte chuť na svěží oběd s příchutí exotických dálek? Tradiční balkánská musaka je to pravé ořechové. Vynikající pokrm z mletého masa, lilku, rajčat, brambor a bešamelové…
Maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, rajčata na měsíčky, papriku na proužky a lilek na drobné kostičky.Do pánve dáme rozehřát olej a maso na něm krátce opečeme a…
Přejete si méně špinavého nádobí, méně práce v kuchyni a více času na povídání u večeře? Připravte si vepřové maso s rýží v jednom pekáčku. Krkovičku nebo plec jsme…
Ratatouille je skvělé letní jídlo ze sezonní zeleniny. Každý druh zeleniny se připraví zvlášť, aby byl hotový tak akorát. Smísením jednotlivých druhů pak vznikne…
Lehký zeleninový oběd nebo večeře z jednoho pekáčku, na kterém si pochutnají všichni milovníci čerstvé sezonní zeleniny. Můžeme ho podávat jako samostatný chod nebo bude…
Pečený lilek s česnekem je jednoduché a chutné jídlo, které přináší dokonalou kombinaci jemnosti lilku a výrazné vůně česneku. Při pečení lilek krásně zkaramelizuje a…
Špagety se smetanovou omáčkou jsou skvělou volbou pro milovníky rychlých a chutných jídel. Jemná a krémová omáčka s česnekem a bylinkami dodá těstovinám lahodnou chuť,…
Lilek není chuťově příliš výrazný, ale zapečený s kořeněným mletým masem a balkánským sýrem je opravdu vynikající. Pokud máte velkou úrodu lilku, využijte skvělé…
Smažený lilek je lahůdka, která přináší do vaší kuchyně kousek slunného Středomoří. Zvenku křupavý, uvnitř měkký a šťavnatý. Jako příloha se výborně hodí vařené brambory…
Zapečenou zeleninu podáváme jako přílohu k masu nebo jako bezmasé hlavní jídlo. Chuť lilku, rajčat, brambor i cibule se dokonale propojí se smetanou a kořením. Na…
Tofu nakrájíme na proužky a v misce smícháme se sójovou omáčkou (občas promíchnout).Na pánev dáme lžičku oleje, rozehřejeme, vsypeme na kostičky nakrájenou cibuli a…
Pečení v sáčku umožňuje, aby se všechny chutě bylinek a koření krásně prolnuly do masa, aniž by ztratilo svou šťavnatost. Výsledkem je dokonale křehké kuřecí maso s…
Kuskus si v naší kuchyni získal stálé místo díky jednoduchosti a rychlosti přípravy. Můžeme ho smíchat se směsí zeleniny, kterou orestujeme na másle, zjemníme cottage…
Lilkové závitky s kuřecím masem, voňavým česnekem, rozpuštěným sýrem a čerstvou petrželkou jsou skvělou volbou pro lehký a lahodný oběd či večeři. Vytváří kombinaci…
Pstruh, dochucený bylinkami a citronem, se peče na lůžku z barevné zeleniny, jako jsou papriky, cukety, mrkev a rajčata, což nejen zvyšuje jeho chuť, ale také dodává…
Zapečená zeleninová jídla se těší velké oblibě nejen v létě. Jsou hotová raz dva, nejsou nijak složitá a u stolu si pak všichni libují. Jednoduchý recept na zapečený…
Úrodu ze zahrádky můžeme využít v tomto jednoduchém a dobrém receptu. Kousky zeleniny ochutíme čerstvou bazalkou a česnekem. Potom vše jen zapečeme v troubě a můžeme se…
Někdo játra miluje, jiný je nemá v lásce. Dejte jim šanci a vyzkoušejte náš recept s opečenou zeleninou. Pokud dodržíte základní pravidla pro jejich přípravu, vykouzlíte…
Tento recept využívá jemný kuskus, který se skvěle doplňuje s nasládlou chutí cukety a další čerstvé zeleniny. Směs je ochucena aromatickými bylinkami a sýrem, což jí…
Lilková pomazánka se skvěle hodí na oslavy i na běžnou večeři. Připravíme ji z pečeného lilku, který restujeme společně s cibulí, rajčaty a česnekem. Pomazánku můžeme…
Lilek plněný žampiony a sýrem je skvělým nápadem na lehký a chutný oběd či večeři. Navíc je příprava jednoduchá a rychlá, ideální pro ty, kdo hledají zdravé a výživné…
Zapečený lilek s vejcem je jednoduchý a dobrý. Tato kombinace se skvěle hodí jako lehká večeře, nebo zajímavý předkrm. Díky pečení se chutě krásně propojí a vytvoří…
Lasagne s lilkem dávají tradičním italským těstovinám nový rozměr. Spojení vrstev jemného bešamelu, sýra, adžiky a pečeného lilku vytváří lahodnou kombinaci chutí, která…