Zeleninová musaka

maris Kuchařka: maris

Zeleninová jídla 8 názorů

Suroviny

1 lilek
6-8 brambor
5 rajčat
250 g balkánského sýra
300 g bílého hustého jogurtu
3 vejce
sůl
pepř
olivový olej
bazalka
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lilek oloupeme, nakrájíme na půlcentimetrové plátky, osolíme a necháme na sítu vypotit. Osušíme je papírovou utěrkou a osmahneme na trošce oleje. Brambory uvaříme do poloměkka, oloupeme a nakrájíme na plátky.

  2. Rajčata nakrájíme také na plátky. Sýr nastrouháme nahrubo. Do vymazané zapékací misky dáme vrstvu brambor, mírně osolíme, opepříme, na ně přijdou plátky lilku, taky okořeníme, poklademe rajčaty, na ně položíme lístky bazalky, posypeme sýrem a zakončíme bramborami.

  3. Vrstvy můžeme opakovat (záleží na velikosti misky). Nakonec vše zalijeme jogurtem, ve kterém jsme rozmíchali vajíčka a dáme zapéct na cca 180°C.

Poznámka

Solíme velmi opatrně nebo vůbec, balkánský sýr je hodně slaný.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zeleninová musaka

Tématické fráze: vegetariánská musaka musaka recept musaka mousaka mousaka recept musaka bez masa vegetariánská musaka recept musaka vegetariánská zeleninová musaca zelninova musaka zeleninová mousaka recept musaka balkánský sýr bez masa vegetariánská musaka s lilkem zeleninová moussaka zeleninova musaka s balkanskym syrem musaka s balkánským sýrem recept na vegetariánskou musaku mousaka bez masa cuketová mousaka musaka recepty