Dušené brambory s fazolkama
Recept ještě nebyl hodnocenSlaninu narežeme na väčšie kocky, orestujeme krátko a pridáme cibuľu nasekanú nadrobno. Pridáme ošúpane a na väčšie kocky nakrájané zemiaky, restujeme 5 minút za…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Slaninu narežeme na väčšie kocky, orestujeme krátko a pridáme cibuľu nasekanú nadrobno. Pridáme ošúpane a na väčšie kocky nakrájané zemiaky, restujeme 5 minút za…
Srdíčka: Srdíčka očistíme, rozpůlíme a dáme vařit do studené vody spolu s pokrájenou kořenovou zeleninou, kořením a solí. Je možné přidat i bujonovou kostku, jak je…
Králíka uvaříme doměkka se solí a zeleninou, maso obereme a nakrájíme, vývar přecedíme - část použijeme na omáčku, ze zbytku je výborná polévka. Na sádle zpěníme drobně…
Fazolky překrájíme na menší kousky a necháme je asi 5-8 minut povařit. Scedíme je a dáme okapat. Vejce rozšleháme v misce a přimícháme smetanu, sojovou omáčku, osolíme,…
Brambory se slupkou dáme vařit do osolené vody s kmínem, uzené vložíme na pařák a vaříme v páře 30 min. Bylinky nasekáme na drobno, vložíme do většího hrnku, přidáme…
Špalíčky masa lehce naklepeme klouby ruky, obalíme kolem anglickou slaninou a ovážeme provázkem. Maso opepříme, osolíme, pokapeme olivovým olejem a dáme cca na hodinu do…
cibuli na drobno nakrájíme a usmažíme do růžova a přidáme omyté a nakrájené tak na 3 cm kousky fazolové lusky , posypeme sladkou paprikou a přidáme lžičku hladké…
Kousky ryby osušíme, osolíme, opepříme, zakápneme citronem a zprudka opečeme na oleji. Přidáme zeleninu a dusíme. Když je ryba hotová, vyndáme ji, k zelenině přidáme…
Filety nařízneme a vetřeme část posekaných bylinek a vsuneme plátky česneku. Osolíme, opepříme, příp. posypeme kořením na ryby (např. Kotányi) a zbytkem bylinek. …
Kuřecí řízky zlehka naklepeme a každou porci pokrájíme na tři části. Osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji dohněda. Potom snížíme teplotu a dopékáme,…
Fazolky očistíme od tvrdých konců a vcelku uvaříme v osolené vodě, cca 4-5 minut do poloměkka. Scedíme a necháme okapat a vychladnout.Mezitím připravíme těstíčko.…
Brambory uvaříme do měkka a oloupeme. Nastrouháme na jemném struhadle. Pak uděláme veprostřed důlek a přidáme žloutek, osolíme, přidáme rozpuštěné máslo a nasypeme mouku…
Na kastrol dáme na kousky nakrájený špek nebo slaninu a necháme vyškvařit. Přilijeme 3 lžíce oleje a zpěníme cibulku. Na ní dáme orestovat očištěné a omyté fazolky,…
Pangasiuse, dáme na plech (klidně zmrzlého), nakořeníme kořením na ryby trochu opepříme, pocákáme trošku olivovým olejem a přidáme zelené fazolové lusky s na kostičky…
Nakrájíme na malé kousky vepřovou panenku. Přidáme vajíčko, škrob, česnek, majoránku, kari a sůl. Vše následně důkladně promícháme a necháme odležet (alespoň několik…
Troubu rozehřejeme na 180 °C. Rybu lehce pokapeme limetkou, posolíme a posypeme nastrouhanou kůrou z limety. Dáme péct na cca 13 minut. Fazolky zbavíme stopek a vložíme…
Kuřecí rolky: Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, vykostíme a rozložíme, abychom získali co největší plát masa. Plát přikryjeme mikrotenovou folií a naklepeme. Stehna…
Vejce uvařte natvrdo, oloupejte, nakrájejte na dílky a odložte stranou.Fazolky omyjte a odkrojte jim stopu. Poté je dejte do osolené vařící vody a vařte je 2 - 3 minuty …
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky.V hrnci rozehřejeme olej, přidáme slaninu nakrájenou nadrobno, orestujeme a pak přihodíme připravenou zeleninu.Po chvilce…
V tlakovém hrnci rozpustíme sádlo a dáme orestovat kostičky masa se solí, pepřem a bujónem. Přidáme hotovou cibuli a hned zalijeme vodou a dusíme v tlakáči asi 20 minut…
Fazolkový salát se slaninou: Do uvařených, vychladlých fazolek přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, promícháme je se sladkokyselou marinádou. Povrch polijeme…
Maso opláchneme a osušíme. Na povrchu příčně nařízneme ve vzdálenosti 2-3cm do poloviny výšky masa. Pak maso osolíme a opepříme. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky…
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na hranolky.Mražené fazolové lusky krátce povaříme v osolené vodě tak, aby byly hotové, ale…
Ke grilovanému masu lehce připravíte přílohu ze směsi oblíbené sezónní zeleniny s ochucením na kyselo. Jistě se bude hodit i k jinak připraveným druhům masa.