Rychlá toskánská polévka

Suroviny

600 ml bujónu nebo vývaru
250 ml husté rajčatové šťávy
150 g cherry rajčátek
150 g fazolových lusků
2 lžíce olivového oleje
6 stroužků česneku
sůl
cukr
provensálské koření nebo čerstvé bylinky - např. bazalka, rozmarýn, tymián, saturejka)
2 rohlíky z předešlého dne
40 g tvrdého sýra
40 g šunky
možno i trochu másla

Postup přípravy receptu

  1. Česnek nakrájíme na tenké plátky a na oleji ho velmi krátce orestujeme a přidáme do vývaru s rajčatovou šťávou. Dále přidáme nakrájené fazolové lusky, cherry rajčátka překrojené na půlky a vaříme zhruba 5 minut. Ke konci dochutíme solí, provensálským kořením nebo bylinkami a dle potřeby dosladíme cukrem.

  2. Po dobu přípravy polévky si nakrájíme rohlíky na plátky, můžeme je potřít máslem, uložíme na plech, posypeme směsí strouhaného sýra, na nudličky nakrájené šunky a špetky provensálského koření a dáme do trouby zapéct, až se sýr roztaví. Vkládáme do polévky těsně před podáváním. Já měla vývar z kostky, fazolky sterilované na sladkokyselo a část rajčat obyčejných, velkých nakrájených na dílky. Olej použijeme i jiný, pokud nemáme olivový. Vše je uvedeno zhruba, nemusí se úplně přesně vše dodržet.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: časopis Tina

Komentáře k receptu Rychlá toskánská polévka

Tématické fráze: toskánská rajčatová polévka toskánská fazolová polévka polévka z fazolových lusků toskánská rajská polévka tomatová polévka recept fazolová polévka z lusků rajčatová polévka z toskánska rajská polévka toskánská rychlá polévka tomatová fazolová polévka tomatová polévka s bazalkou rychla tomatova polevka papriková polévka toskánska vepřová krkovička rajcatova polevka toskanska toskánská tomatová toskánská fazolová toskánské koření toskánská rajčatová toscanská polévka recept