Mátovo mandlové pesto

Zavařeniny Doba přípravy: 15 minut 5 názorů

Zavařeniny Doba přípravy: 15 minut 5 názorů

Suroviny 2-3 porce

2 hrsti listů čerstvé máty
1 stroužek prolisovaného česneku
3 lžíce mletých neloupaných mandlí
špetka hrubé mořské soli
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce strouhaného Parmazánu

Postup přípravy receptu

  1. Mátu opláchneme a necháme na utěrce zaschnout.

  2. Pak do hmoždíře nasypeme sůl, listy máty a jednu lžíci mandlí. Třeme asi 5 minut, pak přidáme zbylé lístky máty a mandle.

  3. Opět usilovně třeme, dokud se hmota nespojí.

  4. Pak do ní nasypeme strouhaný parmazán a česnek, promícháme, podle chuti ještě dosolíme a pomalu přiléváme olivový olej, dokud nedosáhneme jednolité konzistence.

  5. Místo mandlí lze použít piniové oříšky.

    Z uvedného množství získáme cca 4 lžíce pesta.

Poznámka od kuchařky

Pesto je výborné k jehněčímu masu, úžasné je k rybám, stejně jako ke grilovanému vepřovému. Hodí se samozřejmě i na špagety a všude tam, kde jsme zvyklí .-)

Můžeme sterilovat v troubě, ale i zamrazit.

Komentáře k receptu Mátovo mandlové pesto

  • danielle72 danielle72(autor receptu)

    Děkuji a těším se, až vyzkoušíte:-K Chuť máty kupodivu není tak strašně výrazná ani nepříjemná, jak jsem se bála. Parmazán a česnek ji trochu stáhnou. Bylinka tomu dodá jen zajímavý šmrnc;-) Včera jsem mátové pesto otestovala jen tak na plátku ukrojeného hermelínu a bylo to fajn:-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Chuť máty a mandlí musí být hodně zajímavá;-)Líbí:-K:-p:yes:

    Odpovědět

  • IvanaLK IvanaLK

  • Colombo65 Colombo65

  • spagetka spagetka

    Skvělý nápad:-K:-K, ukládám :-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: jak sterilovat pesto pesto k mořské rybe recept mandlovy parmazan jak sterilovat pesto? libečková máta musi se sterilovat domaci pesto cibulková pesto mandlove pestorecept pesto z maty a cesneku sterilovat pesto pesto sterilovat pesto - sterilovat pesto z máty-recept pesto na maso z maty