Suroviny
Porce: 2-3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 662 kJ / 636 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,30 g |
Tuky | 57,00 g |
Vláknina | 5,48 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 362 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 11,14 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mátu opláchneme a necháme na utěrce zaschnout.
Krok 2: Pak do hmoždíře nasypeme sůl, listy máty a jednu lžíci mandlí. Třeme asi 5 minut, pak přidáme zbylé lístky máty a mandle.
Krok 3: Opět usilovně třeme, dokud se hmota nespojí.
Krok 4: Pak do ní nasypeme strouhaný parmazán a česnek, promícháme, podle chuti ještě dosolíme a pomalu přiléváme olivový olej, dokud nedosáhneme jednolité konzistence.
Krok 5: Místo mandlí lze použít piniové oříšky.
Z uvedného množství získáme cca 4 lžíce pesta.
Z uvedného množství získáme cca 4 lžíce pesta.
Zveřejněno 20. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mátovo mandlové pesto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kjN5
Moje poznámka
Mátovo mandlové pesto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kjN5
Nejnovější recepty
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 13 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno před 18 hodinami
Letní koláč s třešněmi
Přidáno před 18 hodinami
Domácí malinová zmrzlina
Přidáno před 18 hodinami
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno 7. 7. 2025 18:07
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno 7. 7. 2025 14:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vařená brokolice s česnekovo-bylinkovou omáčkou
brtna před 5 hodinami
Hamburská vepřová kýta
Zlatnice před 5 hodinami
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
stefi.f47 před 6 hodinami
Cuketový perník
Markeeta před 6 hodinami
Bramborové vafle
Leontinka73 před 8 hodinami
Boloňská omáčka
DavidVolvo před 10 hodinami
Vepřové na houbách
Sahula před 10 hodinami
Vepřové srdce na kmínu a slanině
Sahula před 10 hodinami
Domácí quiche
TotalMudla před 11 hodinami
Máslová krupková polévka
poirotka před 12 hodinami
Tématické fráze:
jak sterilovat pesto,
pesto k mořské rybe,
recept mandlovy parmazan,
jak sterilovat pesto?,
libečková máta,
musi se sterilovat domaci pesto,
cibulková pesto,
mandlove pestorecept,
pesto z maty a cesneku,
sterilovat pesto,
pesto sterilovat,
pesto - sterilovat,
pesto z máty-recept,
pesto na maso z maty
Suroviny:
máta čerstvá,
česnek,
mandle,
sůl mořská,
olej olivový,
sýr parmazán strouhaný
Komentáře (6)