Vánočka podle receptu od babičky
Recept ještě nebyl hodnocenSnad každá rodina má svůj osvědčený recept na vánočku, která nesmí chybět na sváteční tabuli. Příjemně vláčná, s rozinkami uvnitř, posypaná mandlemi a potřená vajíčkem,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Snad každá rodina má svůj osvědčený recept na vánočku, která nesmí chybět na sváteční tabuli. Příjemně vláčná, s rozinkami uvnitř, posypaná mandlemi a potřená vajíčkem,…
Chutným předkrmem slavnostního rodinného oběda se může stát netradiční tatarský biftek, připravený z červené řepy. Připravte si ho podle známého českého kuchaře Honzy…
Vánočka slazená dia sladidlem je vhodná pro všechny, kteří si musejí hlídat svůj jídelníček. I přesto je tato tvarohová vánočka vláčná a voní po rozinkách, vanilce a…
Kokosové kuličky jsou velmi rychlé a snadné na přípravu. Chutnají opravdu fantasticky a díky přidání sušenek Vlnky jsou chuťově zase o něco jinačí, než kuličky…
Ořechy spolu s vlašskými ořechy rozmixujte v mixéru, resp. food processoru (vanilkový lusk pro jistotu mixuju v elektrickém mlýnku na koření, který je menší). Přidejte…
Těsto na mazanec můžete vypracovat ručně nebo za pomoci domácí pekárny. Bochánek sypaný mandlemi, nahoře s tradičním křížkem. Mazanec je po upečení vláčný a lehký jako…
Čas vánočního pečení se nezadržitelně blíží, a proto je důležité předem promyslet, jakými druhy cukroví letos potěšíme naše blízké. Milovníky máku potěší křehké…
Nameleme oloupané mandle, přidáme cukr a vejce. Postupně uhněteme mandlovou hmotu. Do poloviny těsta vpracujeme kakao. Tvarujeme hříbky (nohy + klobouky), necháme dva…
V mléce rozmícháme mouku, přidáme cukr a máslo a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme směs asi 3 minuty, až směs zhoustne a stane se z ní bešamel. Směs odstavíme…
Drobné vánoční dortíčky zaujmou pěkným vzhledem a potěší lahodnou chutí. Cukroví z mandlového těsta slepíme pudinkovým krémem, namáčíme v čokoládové polevě a ozdobíme…
Jablečný štrůdl je matadorem mezi pochutinami a moučníky v našich končinách. V různých obměnách se vyskytuje snad na každém stole domácností. Vyzkoušejte tuto rychlou…
Kuličky, které připravíte rychle a snadno z nastrouhaného perníku. Perník na strouhání můžete buď koupit, nebo využít domácí upečené přebytky. Ať tak, či onak, v obou…
Křehké, nadýchané sněhové šišky spojené sladkým karamelem se rozplývají na jazyku. Toto cukroví je elegantním doplňkem sváteční tabule, který potěší nejen oči. Připravte…
K vánočním svátků patří bez debat krásně nadýchaná a vláčná vánočka, plná rozinek a mandlí. Snad každá rodina má svůj tradiční a léty prověřený recept. Dle tohoto…
Ze surovin vypracujeme těsto a necháme 2 hodiny odpočinout v chladu. Vyválíme a vykrojíme tvary. Dáme na plech vyložený papírem a upečeme ve středně vyhřáté troubě…
Nepečené cukroví je velmi oblíbené a má neskutečně mnoho podob. Zkuste oplatkovo-čokoládovou dobrotu z našeho receptu. Jako náplň můžete využít od oříšků po sušené…
Nedaří se vám upéct mazanec, který by vypadal skoro jako ze žurnálu? Tak s tím od cukráře Josefa Maršálka to zvládnete hned napoprvé. Pokud se navíc budete řídit jeho…
Vánočka je tradiční české pečivo, které se peče především o Vánocích. Tento bohatý sladký pletenec je symbolem štědrosti a rodinného tepla. Jeho těsto je jemné, voňavé…
Lahodná štola plná ovoce, ořechů a rozinek je jedním ze symbolů Vánoc. Upéct ji můžete nejen volně na plechu, ale také těsto vložit do formy a upéct si tak štolu ve…
Pravé české koláče z kynutého těsta zvládne hravě i začátečník. Nejprve necháme vykynout vláčné těsto, poté vytvarujeme koláčky, které naplníme jemným tvarohem nebo…
Vánoční štola plná rozinek, mandlí, kandovaného ovoce a jemného marcipánu patří k nejvoňavějším svátečním klasikám. Po upečení jí dopřejte čas odležet, aby se všechny…
Z mouky, tuku, moučkového cukru, oloupaných nastrouhaných mandlí, kakaa a koření zpracujeme na vále těsto a necháme chvíli v chladu odležet. Potom rozválíme plát asi 3…
Jedná se o staročeský recept, dnes již většinou zapomenutý. Kdysi býval hlavním chodem vesnické štědrovečerní večeře, neboť zaječí maso bylo běžně dostupné. Dnes tomu…