Dort pro babičku
Recept ještě nebyl hodnocenUšleháme vejce s cukrem a horkou vodou, přidáme mouku prosátou s práškem do pečiva. Vlejeme na plech asi 25x30 cm vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě na 180…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ušleháme vejce s cukrem a horkou vodou, přidáme mouku prosátou s práškem do pečiva. Vlejeme na plech asi 25x30 cm vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě na 180…
1. Švestky, cukr, hřebíček a vodu povařit 10 min nebo až se vyvaří větší část tekutiny. Vybrat hřebíčky a nechat vychladnout. Rozmixovat tyčákem. 2. Smetanu vyšlehat do…
Jazyk uvaříme. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Osolíme a za stálého míchání přiléváme vývar. Necháme asi 20 minut povařit, dokud…
Nejprve připravíme koláčovou formu o průměru zhruba 25-28 cm a vymažeme ji 100% tukem nebo jiným tukem a vysypeme hrubou moukou, můžeme i kokosem.V míse smícháme sypké…
Tahle královna Vánoc na vaší slavnostní tabuli nemůže v žádném případě chybět. Je krásně vláčná, voní po másle a mandlích. Její příprava nezabere příliš mnoho času, jen…
Vánočka je jednou z mnoha tradic klasických českých Vánoc. Pletená z devíti pramenů, plná oříšků, mandlí a rozinek voní máslem, vanilkou a trochu i rumem. Nakrájená na…
Snad každá rodina má svůj osvědčený recept na vánočku, která nesmí chybět na sváteční tabuli. Příjemně vláčná, s rozinkami uvnitř, posypaná mandlemi a potřená vajíčkem,…
Receptů na přípravu a způsob pletení vánočky je mezi hospodyňkami a pekaři nespočet. Tento recept na sladké, typicky vánoční snídaňové pečivo, přináší na suroviny…
Malé dortíčky, spojené jednoduchým krémem, ozdobené čokoládovou polevou a mletými oříšky, jsou příjemně sladké. Můžete je využít jako malý moučník nejen na Vánoce, ale i…
Těsto na mazanec můžete vypracovat ručně nebo za pomoci domácí pekárny. Bochánek sypaný mandlemi, nahoře s tradičním křížkem. Mazanec je po upečení vláčný a lehký jako…
Při cenách prodávaného marcipánu je toto levný recept na 50%ní marcipán… Pokud nemáme k dispozici mandlovou mouku, tak postrouháme suché, loupané mandle a…
Cukr,olej,žloutky a Nutellu vyšleháme do pěny.Přidáme mouky s práškem do pečiva a sodou.Vmícháme mléko a ušlehaný sníh z bílků a rozinky.Nalijeme do pekáče vyloženého…
Jáhly uvaříme doměkka, po vychladnutí je v misce smícháme se všemi ostatními surovinami: ovesnými vločkami, medem, na kousky pokrájenými švestkami, brusinkami a…
Maso nakrájíme na 2 mm tenké plátečky (lépe se krájí polozmrzlé). V misce maso rozmícháme s vejcem a škrobem, můžeme malinko naředit vodou, aby se maso lépe obalilo.…
Ovesné vločky vsypeme do hrnce s vařící vodou a necháme přejít varem. Pokud použijeme jinou obilovinu, tak ji uvaříme obvyklým způsobem, ale tak, aby na konci varu byla…
Do mističky vložte droždí, cukr a 10 g hladké mouky. Do druhé misky nasypte ovesné vločky. Mléko zahřejte tak, abyste v něm udrželi prst (nesmí být horké, aby…
Do skleničky s víčkem dáme vločky, mléko, jogurt, semínka chia, popřípadě sladidlo - já nesladím. Zkoušela jsem lžičku třtinového cukru, ale při další přípravě jsem cukr…
Prísady na cesto zmiesime a dáme do chladničky, kým pripravíme náplň. Na náplň narežeme hrušky a jablká na drobné kocôčky, pridáme hrozienka, med, šťavu a škoricu a…
Do pomalého hrnce vložíme rajčata, česnek, chilli omáčku, třtinový cukr, sojovou omáčku, sůl, pepř, bílé víno a vše metličkou promícháme. Kuřecí stehna zbavíme kůže,…
Marokánky jsou naše tradiční cukroví i přes to, že kořeny mají nejspíš v samotné Itálii. Na vánočním stole mají nezastupitelné místo. Vyzkoušejte tento recept a potěšte…
Autorčin osvědčený recept na vanilkové rohlíčky vás vybízí k jejich vyzkoušení. Cukroví voní mandlemi a je krásně křehké. Upečené je během chvilky. Dáte této verzi…
Objevte kouzlo zdobeného lineckého koláče s džemem, který spojuje tradici s kreativitou. S nádherným zdobením a bohatou vrstvou lahodného džemu se tento koláč stane…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Pět kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Maso je lepší osmahnout, nadýchanost zajistí sníh z bílků a pórek dodá šťavnatost
Třídenní dieta mezi svátky: Zázrak na hubnutí, nebo zdraví škodlivý nesmysl?
Na víno do Prahy. Zjišťovali jsme, kde si můžete dát nejlepší skleničku z místních vinic