Špeková krůtí stehna z remosky s mandlemi
Recept ještě nebyl hodnocenKrůtí stehna zbavíme hlavní kosti (šlachy můžeme ponechat pro lepší strukturu na úpravu masa). Špek nakrájíme zatuha, seřízneme konečky do špičky - necháme ho ztuhnout,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krůtí stehna zbavíme hlavní kosti (šlachy můžeme ponechat pro lepší strukturu na úpravu masa). Špek nakrájíme zatuha, seřízneme konečky do špičky - necháme ho ztuhnout,…
Z másla a hladké mouky uděláme jíšku. Zalijeme smetanou a doléváme postupně takové množství mléka, abysme dosáhli správné konzistence. Přihodíme křen, špetku muškátového…
Do omyté švestky vypeckujeme, do otvoru dáme mandli. Obalíme plátkem anglické slaniny. Potom propíchneme párátkem a obalíme trochu v hladké mouce. Takto připravené…
Jablka oloupeme, nakrájíme na plátky nebo nastrouháme na hrubém struhadle a ihned zakapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědla. Spařené a oloupané mandle nadrobno nasekáme…
Pokud jste nesehnali jemné vločky, krátce je projeďte mixérem.Nasekejte v mixéru oříšky a smíchejte s vločkami a semínky (druh a množství je na vaší chuti).Přidejte med…
Těsto na mazanec můžete vypracovat ručně nebo za pomoci domácí pekárny. Bochánek sypaný mandlemi, nahoře s tradičním křížkem. Mazanec je po upečení vláčný a lehký jako…
Stejně jako mazanec neodmyslitelně patří k Velikonocům, vánočka nesmí chybět na Vánoce. Obě těsta jsou velmi podobná, a proto můžete jeden recept využít na obě dobroty.…
Stejně jako mazanec neodmyslitelně patří k Velikonocům, vánočka nesmí chybět na Vánoce. Obě těsta jsou velmi podobná, a proto můžete jeden recept využít na obě dobroty.…
Vánoční štola je sladká pochoutka, kterou připravujeme každoročně na Vánoce. Úžasně voní, je plná ořechů a kandovaného ovoce. S kupovanou se nedá vůbec srovnat. Po…
Kapr na černo je nejstarší dochovaný recept na vánočního kapra. Základem jsou porce ryby vařené v osolené vodě a přelité omáčkou ze švestek, kořenové zeleniny, rozinek,…
Vánočka, která nesmí na svátečním stole nikdy chybět. Podáváme ji s máslem nebo marmeládou a horkým kakaem. Nesnažte se proces urychlit a nechte vánočce čas na kynutí,…
Voňavé těsto plněné jablky a skořicí, pečené jako malé záviny, které se pohodlně podávají. Soukromé štrúdlíky chutnají stejně skvěle jako klasický závin, jen jsou v…
Utřeme máslo s cukrem, přidáme vejce, trochu našleháme, hned přidáme mouku a těsto dobře promícháme. Na plech vyložený pečícím papírem klademe pomocí dvou lžiček malé…
Citronový sirup: Z citronů vymačkáme šťávu, kterou přelijeme přes síto. Šťávu, vodu a cukr přivedeme k varu. Sirup necháme mírně zredukovat a poté vystydnout. …
Mandle se slupkou nasypeme do vroucí vody a minutku povaříme. Nevaříme příliš dlouho, aby nebyly "gumové".Pak je scedíme a ihned, ještě teplé, je začneme vylupovat ze…
Připravíme si suroviny: oddělíme žloutky a bílky, mrkev oškrábeme a nastrouháme na jemno, ořechy a vločky rozmixujeme v mixéru na jemno.Vyšleháme bílky. Zvlášť…
V míse smícháme teplé mléko, lžíci pšeničné mouky a lžíci cukru. Přidáme rozdrobené droždí, metličkou vše promícháme, mísu přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek …
Z droždí, části vlažného mléka, lžíce cukru a mouky uděláme kvásek. Přidáme k ostatním surovinám a vypracujeme hladké těsto. Necháme vykynout 40 minut. Vykynuté těsto…
Změklý tuk utřeme se dvěma třetinami moučkového cukru a citronovým cukrem, přidáme žloutky.Do směsi přidáme mouku, sníh z bílků, do kterého zašleháme zbylý moučkový cukr…
Chlazené listové těsto vyválíme na dva díly a přeneseme na plech s pečícím papírem. Střed těsta potřeme švestkovými povidly, poklademe plátky omytých jablíček,…
Vepřovou panenku odblaníme (zbavíme všech stříbřitých blan, maso by bylo tvrdé), nakrájíme na plátky 1,5-2 cm široké. Plátky lehce naklepeme klouby ruky a opepříme…
Cukr, máslo a žloutky utřeme. Přimícháme měchačkou mléko, mouku, kypřící prášek, jemně nasekané mandle i se slupkou a sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a hrubou…
Vejce vyšleháme s cukrem. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a přidáme do pěny z vajec. Opět vyšleháme. V míse smícháme suché ingredience a vmícháme do vajec.…