Falešný sacher
Recept ještě nebyl hodnocenFalešný dort sacher pro milovníky čokolády ukrývá strouhaná jablka. Ta se, společně s meruňkovou marmeládou, postarají o vláčný a šťavnatý korpus. Pokud si netroufáte na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Falešný dort sacher pro milovníky čokolády ukrývá strouhaná jablka. Ta se, společně s meruňkovou marmeládou, postarají o vláčný a šťavnatý korpus. Pokud si netroufáte na…
Cukr s vejci vyšlšháme elektrickým šlehačem, přidáme olej a mláko už vmícháme metličkou, po trochách přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Hladké těsto nalejeme…
Pokud chcete připravit dezert, který není složitý, ale zaujme na první pohled, vyzkoušejte tento pohár. Lahodný krém z pudinku a tvarohu, piškoty promazané marmeládou a…
Žloutky s vodou šlehat do pěny, přidat cukr a znovu šlehat, zamíchat kakao a mouku s práškem, nakonec vmícháme sníh z 5 bílků. Péct na 160°C 35-40 min. Po…
Milovníky čokolády jistě zaujme tento výborný dezert. Nadýchaný čokoládový piškot potřeme džemem a výborným čokoládovým máslovým krémem. Dezert dokončíme polevou z…
Změklý tuk s polovinou cukru utřeme, přidáme žloutky a citrónovou šťávu a našleháme. Mouku prosijeme s práškem do pečiva, z bílků ušleháme tuhý sníh a vešleháme zbylý…
Oblíbený sachr můžete připravit i netradičně - z cukety. Díky ní je korpus krásně vláčný a dlouho čerstvý. Meruňková marmeláda a čokoládová poleva dodají dezertu…
Tvarohová buchta s dvojí vrstvou marmelády je vláčná, nadýchaná a krásně barevná. Kombinace jemného tvarohu a sladkokyselé marmelády z ní dělá dezert, který potěší celou…
2x kulatý korpus 17cm 1x kulatý korpus 13 cm 1x oblý korpus 17 cm
V míse smícháme všechny suché přísady (kromě prášku do pečiva), pak přidáme všechny "mokré" přísady a vše pořádně vyšleháme metličkou pěkně dohladka. Nakonec vmícháme…
Čokoládu nalámeme na kousky a spolu s máslem rozpustíme ve vodní lázni. Necháme trochu vychladnout. Vejce vyšleháme s cukrem a po částech přimícháme rozpuštěnou čokoládu…
První den do většího hrnce nalijte smetanu a přiveďte ji k varu. Mezitím nalámejte čokoládu do nádoby, ve které později šlehačku vyšleháte. Čokoládu zalijte horkou…
Do mísy prosejeme obě mouky, uděláme důlek, do kterého rozdrolíme droždí, posypeme troškou cukru, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek. Až kvásek vzejde,…
Sacherův dort je jedna z nejznámějších kulinářských specialit Vídně. Jde o čokoládový dort potřený meruňkovou marmeládou a čokoládovou polevou. Originální recept je…
Připravte si oblíbené kokosové cukroví podle tohoto receptu. Linecká kolečka jsou plněná čokoládovým pudinkovým krémem a džemem, přiklopená křupavou kokoskou a máčená do…
Čokoládový dort, který se po upečení promazává meruňkovou marmeládou, připomíná slavný vídeňský Sacher. Těsto je krásně vláčné a plné čokolády – čím kvalitnější…
Z mrkve, oleje, mouky, medu a prášku do pečiva zpracujeme na vále těsto.Těsto vyválíme na tloušťku 5-7 mm, vykrajujeme kolečka (nejlépe skleničkou), která pokladáme na…
Ve větší míse smíchejte mléko, citrónovou kůru a citrónovou šťávu. Nechte asi 5 - 10 minut odstát. V jiné misce vidličkou prošlehejte lněné semínko s horkou vodou a…
Čokoládu rozpustíme v kastrůlku ve vodní lázni.V míse ušleháme 2 vejce a 4 žloutky do pěny. Postupně vmícháme polovinu cukru a vanilkový cukr, změklé máslo a nakonec…
Těsto-Do misky dáme vejce a cukr a šleháme dokud se nespojí. Poté nad vodní lázní do zhoustnutí. POZOR-hodně se našlehá, radši dát do větší misky. Jakmile krém zchladne,…
Ořechy nasekáme nahrubo. Čokoládu nastrouháme. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem a se změklým máslem. Přidáme nastrouhanou čokoládu, prosáté kakao,…
Cukroví, které vám nedá moc práce a přitom na slavnostním stole bude vypadat krásně. To jsou linecká ořechová kolečka. Ozdobíte-li každé kolečko půlkou vlašského ořechu…
I z obyčejného listového těsta, se dá vytvořit na pohled pěkný a chutný kousek sladkého pečiva. Sušené ovoce v tvarohové náplni chutná báječně a díky meruňkám a…
Změklý tuk třeme s cukrem do pěny, přidáme rum a ještě chvíli šleháme. Pak přidáváme po jednom celém vejci - postupně a vždy dobře rozšleháme, pak mouku smíchanou se…