Bramborová kaše s mrkví a medvědím česnekem
Recept ještě nebyl hodnocenI z obyčejné bramborové kaše lze přidáním mrkve a medvědího česneku vykouzlit zajímavou přílohu. Je vhodná k masu i rybě, nebo ji můžeme podávat i samostatně se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
I z obyčejné bramborové kaše lze přidáním mrkve a medvědího česneku vykouzlit zajímavou přílohu. Je vhodná k masu i rybě, nebo ji můžeme podávat i samostatně se…
Pokud nevíte, jak ozvláštnit klasický jablečný štrúdl, zkuste do náplně přidat rebarboru. Její kyselá chuť štrúdl zajímavě osvěží a v sezóně rebarbory tak určitě budete…
Plátky masa lehce naklepeme, dle potřeby nařízneme okraje, osolíme a okořeníme z obou stran. Oloupanou cibuli nasekáme na kostičky, očištěný pórek nakrájíme na kolečka…
Rychlé a chutné těstoviny získáte spojením vařených těstovin s orestovanou mladou cuketou, kořením a trochou mozarelly a kvalitního tvrdého sýra. Tyto těstoviny voní…
Klasické nadýchané těsto, vaše oblíbené ovoce a nečekaně hravý způsob podávání. Tato verze bublaniny se peče přímo v hrnečku, takže je každá porce originál. Moučník,…
Grilovaní pstruzi jsou ideální volbou pro letní posezení. Jemné maso s křupavou kůrkou skvěle doplní pikantní majonéza, která jídlu dodá zajímavou chuť. Pstruhy můžeme…
Pečené maso, knedlík a omáčka je taková klasika české gastronomie. Nejen sváteční oběd můžete připravit s naším receptem. Vepřové maso upečeme spolu se zeleninou na…
Rychlé, šťavnaté a jednoduché jídlo z jednoho pekáčku, ve kterém upotřebíte celé kuře. Upečené v lahodném výpeku s rajčaty a cuketou, bude chutnat nejlépe s dušenou rýží…
Kyselice se tradičně připravuje z kysaného zelí, ale v létě můžete vyzkoušet její svěží cuketovou variantu. Jemná chuť cukety se skvěle snoubí s kyselostí smetany a octa…
Nekynuté těsto na pizzu z polohrubé mouky, ochucené oregánem a kypřené práškem do pečiva. Upečené těsto připomíná strukturou koláč, avšak díky náplni z rajčat, salámu,…
Maková bábovka s perníkovým kořením a meruňkami je originální variací na tradiční moučník, který překvapí svou chutí. Je jako stvořená i pro chladnější dny i letní…
Rozpustíme máslo a přidáme nadrobno nakrájenou bílou část cibulky (zelenou necháme na závěr). Po zpěnění přisypeme drobně nakrájený květák, brambory a mrkev.Krátce…
Zlatý pstruh je barevná forma pstruha duhového šlechtěná pro jeho líbivou barvu a jemné světlé maso. Grilovaný či uzený vypadá na talíři vždy skvěle. V doprovodu…
Křupavý sušenkový základ, na něm jemný tvarohový krém s rozpuštěnou čokoládou a svěžím ovocem, to vše doplněné piškotovým lemem, vytvoří na pohled krásný a skvěle…
Krémová polévka z pórku a dýně je ideální volbou pro chladné dny. Jemná chuť dýně, pórek, voňavé karí a máslo vytvoří jemný krém, který zasytí i zahřeje. Stačí pár…
Houbové knedlíky jsou skvělou podzimní specialitou, která propojuje jemné těsto s výraznou chutí lesních hub. Hodí se jako neobvyklá příloha k omáčkám, nebo pečenému…
Z tortill můžeme připravit spoustu skvělých jídel. Většina z nás, je zná naplněné kuřecím masem s fazolemi. Za vyzkoušení však stojí zapečené tortilly, bohatě posypané…
Miništóly z nekynutého těsta jsou rychlou a voňavou variací na tradiční německou vánoční štólu. Křehké tvarohové těsto ukrývá měkký marcipán, doplněný rozinkami,…
Miništóly z nekynutého těsta jsou rychlou a voňavou variací na tradiční německou vánoční štólu. Křehké tvarohové těsto ukrývá měkký marcipán, doplněný rozinkami,…
Mandle spaříme, oloupeme, opražíme a nahrubo nasekáme.Zchladlé smísíme s máslem, utvoříme 4 malé válečky a necháme je v mrazáku ztuhnout.Kuřecí prsa nakrojíme na tzv.…
Dáme vařit zeleninu doměkka. Stačí 30 min. Vodu dolíváme podle potřeby, až zelenina bude měkká. Vývar nesolíme, odložíme ho stranou.Na rozpuštěném másle orestujeme…
V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibulku. Po chvilce přidáme jemně nasekaný česnek, hrášek, kostičky brambor, kostičky mrkve a kořenové petržele. Pár minut…
Tato hravá variace na klasické linecké cukroví vás naprosto okouzlí. Část těsta obarvíme gelovými barvami, vykrojíme kolečka, která po upečení spojíme máslovým krémem a…
Tato hravá variace na klasické linecké cukroví vás naprosto okouzlí. Část těsta obarvíme gelovými barvami, vykrojíme kolečka, která po upečení spojíme máslovým krémem a…