Krůtí roláda s hráškem

Drůbeží maso Doba přípravy: 45 minut 13 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 45 minut 13 názorů

Suroviny 4-6 porcí

1 kg krůtí prsa
300 g mraženého hrášku
3 celá vejce
8 lístků bazalky
sůl
pepř
mrkev
cibule
petržel
instantní jíška
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso (prsa) nařízneme na několika místech tak, aby nám vznikl, celistvý plát masa stejné síly.

  2. Na pánvičce si poté uděláme z vajec smaženici, kterou smícháme s nasekanými lístky bazalky a zmrzlým hráškem (lépe se nám s ním bude při balení rolády pracovat - nebude rozmačkaný).

  3. Povrch posolíme a poklademe směsí míchaných vajec, hrášku, nasekané bazalky a ihned pevně maso s náplní smotáme, aby náplň nevytekla.

  4. Maso na povrchu okořeníme solí a pepřem a necháme tak vyniknout jeho vlastní chuť.

  5. Vzniklou roládu převážeme režnou nití a zprudka opečeme ze všech stran, aby se maso tzv. zatáhlo.

  6. Do římského hrnce dáme 1 celou mrkev, půl kořene petržele, celou neloupanou cibuli, vložíme orestovanou krůtí roládu a podlijeme 4 dcl vody.

  7. Dáme péct přikryté do trouby na 45 minut a posledních 15 minut pečeme odkryté pro barvu.

  8. Po upečení výpek scedíme a do čistého výpeku přidáme zbytek hrášku, který se nevešel do náplně rolády, případně zahustíme instantní jíškou a pro zjemnění a lesk vložíme oříšek másla. Příloha jasmínová rýže

Komentáře k receptu Krůtí roláda s hráškem

Tématické fráze: krútí roláda krůtí roláda kluci v akci krůtí roláda s petrželí roláda z krůtího masa kruti prso s nivou a s hráškem krůtí maso kluci v akci kuřecí roláda s hráškem balení rolády krůtí prsa kluci v akci náplň do rolady vejce a hrasek krůtí maso v akci kluci v akci kruti maso krůtí maso s hráškem vaření - krůtí roláda krůtí rolády kluci v akci krútí na maso plněná krůtí prsa roláda kluci v akci krůtí roláda kluci recept baleni masove rolady kluci v akci krůtí prsa