Králičí pěna

Pajaska Kuchařka: Pajaska

Doba přípravy: 15 minut 2 porce Studená kuchyně 10 názorů

Suroviny

350 g pečeného králičího masa
(2 lžíce šťávy z pečeného králíka)
150 g másla
3 lžíce sladké smetany
2 ks žloutky
sůl
pepř
paprika sladká
1 lžička citrónové šťávy
1 lžíce worchesteru
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Vše, kromě másla a smetany, dáme do mixeru a rozmixujeme na jemno. Poté mix smícháme se smetanou a zašleháme postupně máslo. Podle potřeby ještě dochutíme.

  2. Vznikne nadýchaná pěna. Tou naplníme cukrářský sáček a naplníme jím např. vydlabaná rajčata a pak ozdobíme sekaným bílkem, roličkou šunky, vlašským ořechem a petrželkou nebo naplníme malé rozpůlené papriky, zdobíme pažitkou, trojúhelníčkem tvrdého sýra.

  3. Asi 1 cm kolečka salátových okurek, bílek, kopr nebo plátky šunky potřeme pěnou, zarolujeme, na šikmo, přepůlíme a ozdobíme sterilovanou okurkou, paprikou, petrželkou.

  4. Plníme malé větrníčky z odpalovaného těsta či pečené paštičky z listového těsta, slané sušenky aj. Povrch můžeme potřít trochou želatiny, kvůli lesku a tak rychle to neokorá.

  5. Výborné jako předkrm či na studené mísy. Zkoušela jsem i z kuřete a bylo to také moc dobré.

Poznámka

Tento rodinný recept dělám, pokud zbude nějaké maso z pečeného králíka. Dobrou chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Králičí pěna

  • eva hubova eva hubova

    Králíka moc nemusím, ale pěna je super:-p:yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska(autorka receptu)

    Čokoládko,nic se vůbec neděje.Já bych napsala do receptu vařené žloutky,pokud bych takové použila.;-) Unáhleně jsem asi reagovala na ty žloutky,protože spousta lidí má obavy z použití syrových vajec.
    Jo dneska ani nevíme co jíme,že?Ať se podaří a chutná.:-K

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    Cokoladko, take bych chtela vyzkouset, ale tady pouze kralici stehna stoji 20 USD. Jinak tech zloutku bych se nebala, cely zivot delam domaci tatarku ze syrovych vajicek a nikdy se nic nestalo. Dcera dostala salmonelu z rajcat a loni zde dokonce podlehlo dost lidi na bakterii E - colli , ktera byla v cerstvem spenatu....:-?:-?:-? Tak to uz asi nebudeme jist nic, to budeme same modelky....:-K

    Odpovědět

  • chocolate chocolate(neregistrovaný)

    Nebojím se, naopak se ptám, protože se mi to líbí a nechci to zprznit.Člověk by nakonec nemohl jíst skoro nic, kdyby se bál, že ;-).

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska(autorka receptu)

    Ivo ,viď, ty souchotiny co se prodávají,tomu se nedá říct králík.
    Jedině si kup od soukromníka,to je něco jiného.Je jich čím dál méně,škoda.A ti trpasličí?To by asi nezbylo.:-D:-D:-D;-):-)

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska(autorka receptu)

    Ladi,dělávala to moje babička,ona vařila jeden čas v restauraci.Je to už tááák dávno.To v té době byli králíci i na jídelních líscích a když zbylo,tak to zpracovala na tuto pěnu.Pěna měla v té době takový úspěch,že lidi na tuto pěnu chodili extra.;-):-K

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska(autorka receptu)

    Ne ne,mají tam funkci emulgátoru.;-) Pokud se bojíš čokoládko,dej vařené a přidej lžičku smetany navíc.:-)

    Odpovědět

  • isindy isindy

    ukládám, na pohoštění zase příjemná změna ;-) jen s tím králíkem si nejsem jistá, sice je kolem králíkáren spousta, ale panelových :-// - a králíci jsou v nich možná někde jen ti domácí trpasličí :-8:-D tak snad to kuře, to by šlo ;-)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate(neregistrovaný)

    Ty žloutky jsou, předpokládám, vařené?

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Páji,díky za připomenutí:-K:-K mého studentskýho mládí:-8 - tímhle jsme na koleji v Ústí ohromovali při večerních mejdanech,a mám to někde zahrabaný v sešitu, přišla s tím tenkrát spolustudentka a dělala to nejdřív z kuřete a v paprikách nebo rajčátech to bylo:-p:-p:-p:-*:-*:-*. Takže co nejdřív spáchám z králíka a už se těším :-p:-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: pěna z králíka šunka z králíka králíčí předkrm kraliči šunka salmonela kralika králík recepty zahrabaný králík recepty dort kralíkarna cim potrit kraliky v kralikarne kralici mousse recept salmonela v pepři salmonela v pepři kralik na spenatu rozpůlený dort rozpůlený dort králíkárna recept zdravě králičí předkrmy kraličí předkrm recept nadýchaná pěna bakterie e colli na zelenině