Králičí filety ve svěží marinádě

spagetka Kuchařka: spagetka

Doba přípravy: Bez marinování asi 30 min. Jiné maso 7 názorů

Suroviny

králičí maso (filé)
hrst sušených brusinek
2 snítky rozmarýnu
šťáva z pomeranče (viz pozn.)
1 lžička bílého pepře
kousek slaniny
1 dcl červeného vína
trochu oleje
1 zelená paprika
2 rajčata
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na marinádu smícháme víno, šťávu z pomeranče, pokrájený rozmarýn a bílý pepř. Králičí filátka podle potřeby očistíme, odblaníme. Naložíme do marinády a necháme alespoň 3 hodiny odležet.

  2. Rozpálíme olej a necháme roztavit slaninu. Vložíme maso, opečeme zprudka po obou stranách. Podlijeme mírně marinádou a dusíme do měkka. Během dušení poléváme maso výpekem a podle potřeby doplňujeme marinádu, ale jen velmi mírně, maso se musí dusit v trošce tekutiny. Asi po 20 min. vsypeme nakrájenou papriku a rajčata, promícháme a vypneme sporák. Necháme asi 10 minut dojít. Dochutíme solí. Šťávu není třeba už zahušťovat, díky brusinkám získá poměrně hustší konzistenci. Podáváme s libovolnou přílohou - v originálním receptu je kuskus, ale určitě může být i rýže, brambory.

Poznámka

Pomeranč vybereme s tmavorůžovou dužninou - má slupku spíš do žluta než do oranžova, šťáva v něm je příjemně nakysle hořká a s vínem a rozmarýnem dělá báječnou chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Králičí filety ve svěží marinádě

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Krásný rcp, utekl mi, jak dělám, nestíhám dala bych sai ho a jak:-K:-K:-p;-):-):yes:

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    To vypadá báječně, hlavně aby na ty králíky něco nevlezlo jako loni. Kamarádovi už nějací uhynuli,tak se modlíme aby to nepřišlo k nám.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Díky za bodíky, můj muž mě fakt "potěšil". Pravil, jéé ty se naučíš i vařit :-O:-//:-D:-D
    Jinak filety jsem koupila v Albertu, mají akci i na králičí stehna a díly z králíka a ty kupodivu vypadají dobře. Celého bych tam taky nekupovala

    Odpovědět

  • isindy isindy

    mám doma všechno, i ty brusinky - jen ne králíka ;-(...králíci v naší rodině vyhynuli po meči i po přeslici, už nejsou zdroje...a jak píše Arnik - z obchodu neeeeee, tak asi zkusím nahradit kuřetem a budu se tvářit, že to stehno je vlastně zadní běh ;-):-D...jen dotaz - ve kterém okamžiku tam přijdou ty brusinky??? díky :yes:

    Odpovědět

  • Arnik Arnik

    Tohle vypadá docela zajímavě. Jestli někde seženu nějakého ušáka - ne ty předražené tuberáčky z Teska - , čeká ho tenhle osud. Dostávám chutě jen při pohledu na fotku :-p .
    A samozřejmě posílám bodíka :yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Špagetko, náš oblíbený králíček a ještě tak bezvadně udělaný, to nemůžu nechat bez bodu, tak dávám 2.bodík:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Jejda, to musí být dobré:-p:-p:yes:+1.

    Odpovědět

Tématické fráze: filety z králíka králičí filety-recepty králičí hřbety v jogurtové marinádě marináda na králičí maso králičí filátka filé z králíka filet z kralika jak dlouho dusit králíka filátka z králíka filety z kralika recepty králičí filetky diaživot kralici filatka recepty pečené králičí filety filety kralici filety na cervenem vine kralici filetlet pečené králičí filety recepty z králičích filet marináda králík