Dijonské králičí řízečky

Kroupovka Kuchařka: Kroupovka

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Jiné maso 3 názory

Suroviny

4 plátky z králičího masa
francouzská hořčice
česnek
sůl
hladká mouka
vejce
strouhanka
tuk nebo olej
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Zadní nohy a hřbet králíka vykostíme, mírně naklepeme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a francouzskou hořčicí a necháme alespoň hodinu odležet.

  2. Potom každý řízek poprášíme hladkou moukou, obalíme v rozšlehaném vajíčku a strouhance.

  3. Smažíme zvolna ve vyšší vrstvě oleje či sádla.

  4. Upečené řízky odkládáme na papírové ubrousky, které vsáknou přebytečný tuk. Podáváme s bramborovým salátem ozdobené plátky citrónu

Poznámka

kdo nemá rád králíka, může zkusit jakékoliv jiné masíško, kuře, krůtu, atd..

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dijonské králičí řízečky

Tématické fráze: řízky z kralika králíči řízky řízek z králíka rizecky z kralika dijonské kuřecí řízečky králičí řízky recept rizky z krlika francouzske rizecky králičí recepty řízek z králičího masa králičí řízky recept řízečky v hořčici králík na dižonské hořčici králičí řízky na hořčici dijonské řízky dijonsje rizecky kralik na dijonske hořčicí dijonské kuřecí řízky kralik.na.dijonu vykostene kralici nohy

Zapomněl/a jsem heslo