Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mátovo - meduňkový cukr

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

18. 6. 2014 16:04

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Není to samozřejmě recept jako takový, spíš taková rada, jak ovonět cukr a ozvláštnit s ním nějaký dezert.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

1974andrea 1974andrea

20. 6. 2014 17:09

sunny.sofi:Zatím ho mám týden uzavřený ve skleničce, nevlhne, tak myslím, že ještě vydrží déle.

sunny.sofi sunny.sofi

20. 6. 2014 13:26

Máty a meduňky mám plnou zahradu, takže se mi nápad moc líbí:yes:
Ale mám dotaz - jak dlouho takový cukr vydrží? Díky:-K

zizala zizala (moderátorka)

19. 6. 2014 20:37

zuzun: Aha, tak děkuju, budu muset tedy dát víc cukru, i když se mu snažím vyhýbat. Nebo tedy méně bylinek ;-):yes:

Jitkas

19. 6. 2014 14:37

spagetka: Rekla bych hodne odvazne! Ja ji pouzivam (krom caje)zasadne a pouze do slanych" receptu. Dat ho(salvejovy cukr) na strudl ci bublaninu bych asi nemele odvahu, ale vime, ze chute jsou ruzne..... Mimo jine, bylinkove cukry pouzivam zasadne jen za syrova.

zuzun

19. 6. 2014 14:10

Zizalko, Jamie Oliver delal jen matovy a presne jak rika Tejaja, nejdriv rozmrvil bylinky a pak pridaval cukr dokud to nebylo suche. Toho cukru to chtelo docela hodne, on totiz asi saje, kdyz je v prevaze. Zatim jsem to sama nezkousela, cukr nepouzivam, ale premyslela jsem nad stevii

spagetka spagetka

19. 6. 2014 13:07

Jitkas: jitko, s šalvějí do štrůdlů, bublanin hlavně s jablky a borůvkami;-);-) šalvěj tam má nekonečné kouzlo

Jitkas

19. 6. 2014 11:23

spagetka: Salvejovy cukr? Zajimave, opravdu neznam, kde ho pouzivas?

zizala zizala (moderátorka)

19. 6. 2014 09:23

tejaja: Zkusit to můžu ;-)

tejaja tejaja (moderátorka)

19. 6. 2014 09:18

zizala: Jarka, a čo tak utrieť najprv čisté bylinky a cukor pridať až neskůr, aby sa netrel cukor dlho spolu s bylinkami.;-)

zizala zizala (moderátorka)

19. 6. 2014 08:51

1974andrea: To by bylo možné. Ona je poměrně šťavnatá. Postup mám stejný jako Ty, ale jakmile začnu třít, cukr zvlhne :-/

spagetka spagetka

19. 6. 2014 08:47

zizala:Zkus dát cukr na chvilku vychladit do ledničky. Je fakt, že i množství bylinek to ovlivní, čerstvé mají v sobě dost šťávy. Kamarádka mi i poradila dávat sušené bylinky, ne čerstvé, ale v období čerstvých dávám jim přednost.

1974andrea 1974andrea

19. 6. 2014 08:46

zizala:A jaký máš postup? Možná ta bazalka má více silic, tak je vlhčí. Nevím. S tou jsem to nezkoušela.

zizala zizala (moderátorka)

19. 6. 2014 08:41

Já mám ráda kombinaci máty a bazalky. Ale přiznám se, že se mi nedaří sypký cukr, vždycky se mi ten cukr rozpustí a je kašovitý. Chuťově je skvělý :yes: Dávám moc bylinek nebo čím to je?

spagetka spagetka

19. 6. 2014 07:55

Já takto obměňuju diacukr na pečení a je to fakt výborná vychytávka, ani už nevím, od koho jsem tu radu získala.:yes::yes::yes::yes:, mohou se dát jakékoli jiné bylinky (šalvěj,levandule...);-):-p:yes::yes:

Patricie

18. 6. 2014 20:32

:-KHezké a voňavé:yes::yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: mátovo meduňkový sirup mátovo meduňkový sirup recept medunkovy med voňavá meduňkovy sirup medunkovy kolac mátovomeduňkový sirup mátovo meduňková šťáva bylinky v cukru recept medunkový sirup za syrova mátovo-meduňkový sirup vařený diacukr na peceni sirup z máty za syrova meduňkový stava meduňkový med recept matovo salvejovy sirup meduňkvý cukr mátovo-meduňkový sirup mátovomedunkový sirup recepty domácí matovo medunkovy sirup jak dlouho vydrží cukr

Suroviny: cukr krystal, meduňka, máta

TopRecepty.cz

Mátovo - meduňkový cukr

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G7z8