Vanilková panna cotta s jahodovo-medovým tataráčkem, ovocným coulis a prachem z pomerančů
Postup přípravy
Rozpůlíme si vanilkový lusk a dužinu z něj přidáme do smetany společně s luskem, dáme vařit, přidáme cukr podle chuti a dáme bokem vychladnout. Krok 2: 1 lžičku želatiny dáme do studené vody a necháme naboptnat, jakmile bude mít smetana 60°C přidáme želatinu a pořádně promícháme, nalijeme do formiček a dáme do lednice ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Krok 3: JAHODOVO-MEDOVÝ TATARÁČEK:
Čerstvé jahody očistíme a nakrájíme na malé kostičky, přidáme lžičku medu a citronovou šťávu, dáme do chladu. Krok 4: MANGOVÝ A JAHODOVÝ COULIS:
Mango očistíme, nakrájíme na větší kousky, podlijeme vodou a dáme vařit, přidáme cukr a citronovou štavu, až bude měkké rozmixujeme, přecedíme, necháme vychladnout a nejlépe dáme do dávkovacích lahviček. Krok 5: Mražené jahody podlijeme vodou, přidáme cukr a citronovou štavu a pokračujeme stejně jako u manga (coulis můžete udělat i z jiného ovoce). Krok 6: PRACH Z POMERANČŮ:
Vymačkáme šťávu z pomerančů (tu můžeme vypít) a kůru nakrájíme na větší kousky, uvaříme ve třech vodách po 5 minutách (5 minut vařit, scedit a dát vařit zase na 5 minut a takhle 3 x) rozprostřeme na pečící papír a dáme sušit na 110°C, poté rozmixujeme do prachu. Krok 7: Na ozdobu uděláme karamel (rozpustit cukr do hněda, pozor ať není tmavě hnědý, byl by pak hořký) a na pečící papír lžičkou uděláme mřížky apod. prostě podle vlastní fantazie. Mátou můžeme také dozdobit celý talíř.
Zveřejněno 11. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vanilková panna cotta s jahodovo-medovým tataráčkem, ovocným coulis a prachem z pomerančů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gPJY
Moje poznámka
Vanilková panna cotta s jahodovo-medovým tataráčkem, ovocným coulis a prachem z pomerančů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gPJY
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Přidáno před 9 hodinami
Třešňová granita
Přidáno před 14 hodinami
Broskvový kompot
Přidáno před 17 hodinami
Cuketové placičky s nivou
Přidáno před 19 hodinami
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno 29. 6. 2025 17:36
Naložený česnek v sádle
Přidáno 29. 6. 2025 17:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč s rebarborou a tvarohem
Lucie Hertlova před 5 hodinami
Řezy ORGASMUS
jaroslava.muckova61 před 9 hodinami
Vepřové srdce na smetaně
Sahula před 11 hodinami
Guláš z vepřového srdce a jater
Sahula před 11 hodinami
Křenová krkovička pečená s brambory
Sahula před 11 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Werronika před 11 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Evculina84 před 12 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
loribert před 14 hodinami
Mrkvová bábovka
Misad před 16 hodinami
Tématické fráze:
coulis,
křenová panna cotta,
panna cotta matova,
mangove coulis,
mražené mango
Suroviny:
smetana,
lusk vanilkový,
cukr krystal,
želatina,
jahody čerstvé,
med,
citron,
mango,
jahody mražené,
pomeranče,
máta
Komentáře (2)