Sladký snídaňový chlebík z DP
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny suroviny dáme do pekárny (nejdřív tekuté, včetně rozpuštěného, vlahého másla, pak sypké) a použijeme program Sladký (nebo Koláč – prostě program na sladká kynutá…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny suroviny dáme do pekárny (nejdřív tekuté, včetně rozpuštěného, vlahého másla, pak sypké) a použijeme program Sladký (nebo Koláč – prostě program na sladká kynutá…
Vejce s cukrem vyšlehejte do husté pěny a pak do ní tenkým pramínkem přilévejte olej, až těsto získá konzistenci majonézy. Pak postupně po lžících přidávejte vše…
Všechny suroviny, kromě másla, dáme do mísy a vytvoříme těsto (pokud se bude zdát těsto moc lepivé, přidejte trochu mouky, ale ne moc). Zakryjte a nechte na 15 minut…
V hrnečku vše dobře promíchat na hustý krém - tekutinu přidávat velmi, ale opravdu velmi opatrně! A ne to zhltnout najednou - trošičku si to vychutnávat, mlsalové a…
Vše smícháme dohromady. S vodou prosím velmi opatrně, jak marcipánovou hmotu přelijete, špatně se pak dává dohromady. Propracujete hmotu a na hladké ploše. Vál si…
Těsto: Máslo s cukrem a žloutky utřeme a přidáme mouku. Vše zpracujeme v těsto. Těstem plníme formičky a pečeme do zlatova na 180°C. Po vychladnutí plníme náplní a…
Těsto: vypracujeme vláčné těsto, necháme odpočinout (i do druhého dne). Vyválíme asi 3 mm placku, vykrajujeme hříbky a pečeme asi 10 minut na 175°C. Krém: smícháme…
Směs na listové těsto zpracujeme na vále a necháme 3 hodinky odpočnout. Potom vyválíme ve velikosti plechu,přeneseme jej na něj, hojně propícháme vidličkou a dáme upéct…
Zemplínský koláč se na východním Slovensku připravuje na svátky, svatby i hostiny. Tento bochánek s lehce sladkou chutí připravíme velmi snadno v domácí pekárně. Podávat…
Postup opět stejný jako u prvního dortu. Pouze malé změny u krému. Krém 1: po ztuhnutí a ušlehání přimícháme do krému banán nakrájený na malé kousky Krém 2: z mléka a…
Pracné, avšak velmi efektní cukroví z falešného marcipánu, který umožňuje dosáhnout dokonalých odstínů barev, narozdíl od pravého marcipánu, který má přirozeně…
Piškot: Oddělíme žloutky od bílků a žloutky vyšleháme s polovinou cukru, olejem pak přidáme mouku s prdopečema, vodu, přidáme citr. aroma nebo kůru. Vyšleháme sníh z…
Cukr, mléko prosejeme do mísy, přidáme vychladlý tuk, aróma, promísíme, po trošce přidáváme vodu a vypracujeme tužší těsto asi jako plastelína. Těsto rozdělíme na tolik…
Krém: Cukr s vejci a kakaem utřeme a přilijeme rozpuštěný vlažný tuk, vymícháme. Těsto: Vše spojíme. 2 piškoty k sobě slepíme krémem, celé namočíme do rozředěného…
Oloupané mandle najemno umeleme,smícháme je s moučkovým cukrem a sušeným mlékem a podle potřeby přidáme med. Vypracujeme tužší tvárnou hmotu, kterou rozválíme na vále a…
Bílky ušleháme spolu s cukrem a špetkou soli do tuhého sněhu, který drží po vyndání metel "špičky". Postupně všleháme olej a žloutky, nakonec vmícháme mouku smíchanou s…
Vejce šleháme s cukrem do husté pěny, pak lehce vmícháme mouku a upečeme. Na krém šleháme do zhoustnutí ve vodní lázni vejce, cukr a čokoládu. Necháme vychladnout a…
V míse důkladně našlehejte vejce a oba cukry. Poté postupně přidávejte olej a mléko, nakonec vmíchejte rum. Po promísení všech tekutých přísad přidávejte mouku…
Ingredience smícháme dohromady a hmotu propracováváme. (Zpočátku si můžete myslet, že se to nespojí.) Propracování je důležité, aby se marcipán nelepil. Vše můžete…
Všechny sypké suroviny vysypeme do mísy (prosít) nalijeme olej, sladkou mandli a namočíme si ruce a hněteme, hmota musí být lesklá. Pokud je tvrdá, máčíme si ruce ve…
Do domácí pekárny dáme vodu, na to mouky, sušené mléko, máslo, med, sůl, koření a semínka, nakonec zasypeme sušeným droždím.Pekárnu nastavíme na program Základní, stupeň…