Pražský koláč podle ČSN
Recept ještě nebyl hodnocenPražské koláče – sladké kynuté bochánky se světlou a skořicovou drobenkou, plněné vanilkovým krémem, učarovaly nejednomu cukráři a pro svou oblíbenost jsou stále v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pražské koláče – sladké kynuté bochánky se světlou a skořicovou drobenkou, plněné vanilkovým krémem, učarovaly nejednomu cukráři a pro svou oblíbenost jsou stále v…
Pražské koláče – sladké kynuté bochánky se světlou a skořicovou drobenkou, plněné vanilkovým krémem, učarovaly nejednomu cukráři a pro svou oblíbenost jsou stále v…
Jogurt, smetanu a sul promichame. Smes nalijeme do plateneho (nebo jineho propustneho) pytliku, zavazeme a povesime nad misku. Nechame odkapat minimalne 24 hodin …
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme horkou vodu, mouku smícháme s práškem do pečiva a pomalu přimícháme do vaječné směsi, nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme…
Droždí rozpustíme v teplé vodě, přidáme jogurt, olej, máslo. Do mísy prosejeme mouku, přimícháme všechny sypké suroviny a spolu s tekutými vypracujeme těsto. Rozdělíme…
Všechny suroviny si smícháme dohromady napřed vařečkou a nakonec propracujeme dobře rukou. Různé mléko a cukr jinak sají a tak třeba přidáte podle potřeby ještě jednu…
Všechny suroviny dáme do pekárny ve výše uvedeném pořadí a zapneme program základní a nebo na bílý chléb.
Mleko a susene mleko dobre promichame, privedeme k varu a odstavime. Nechame vychladnout na teplotu cca 50 stupnu. Arabky teplomer nepouzivaji, delaji zkousku prstem.…
Všechny sypké suroviny vysypeme do mísy (prosít) nalijeme olej, sladkou mandli a namočíme si ruce a hněteme, hmota musí být lesklá. Pokud je tvrdá, máčíme si ruce ve…
Těsto: Vejce ušleháme s práškovým cukrem do pěny. Postupně vmícháme mouku s práškem do pečiva a umícháme těsto, které vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.…
Bílky ušleháme na tuhý sníh a pak postupně přidáváme ostatní suroviny a mícháme, již nešleháme, aby těsto nezřídlo. Pokud je moc řídké, přidejte mák nebo sušené mléko,…
Osvěžující, smetanovou zmrzlinu ocení během horkých letních dnů všichni členové rodiny. Nejen, že vás zchladí, zažene chuť na sladké a potěší vaše chuťové pohárky, díky…
Směs na listové těsto zpracujeme na vále a necháme 3 hodinky odpočnout. Potom vyválíme ve velikosti plechu,přeneseme jej na něj, hojně propícháme vidličkou a dáme upéct…
Korpus: Oddělíme si bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a postupně přidáváme cukr. vyšleháme a přidáváme po jednoum žloutky. Přidáme po lžících vodu a nakonec…
Vanilkové sušenky s praženým sušeným mlékem mají specifickou lahodnou chuť, která skvěle ladí s čokoládovou náplní. Nechybí ani krásné zdobení krokantem a bílkovou…
Máte v rodině oslavence milujícího les? Hajného, myslivce? Nebo bude myslivecký ples a chcete přispět do tomboly? Co takhle dort ve tvaru hlavy divočáka? Nápad je to…
Rychlý a lahodný recept na nepečené, bezlepkové, kokosové koule. Tyto jemné sladkosti ze sušeného mléka a kokosu jsou ideální pro vánoční tabuli. Jejich chuť potěší…
V míse si ušleháme bílky s polovinou cukru, na hustý sníh, v druhé míse si ušleháme žloutky s vanilínovými cukry a zbylou polovinou cukru. Pořádně vyšleháme asi 20…
forma průměr 24 cm korpus:ušlehat bílky, přidat 120 g cukru. V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru. Postupně přiléváme olej, vodu, a mouku smníchanou s…
Do pekárny dáváme nejdříve tekuté suroviny, poté sypké, nahoru droždí.Pekárnu nastavíme na program Rychlý, stupeň opečení světlý.
1. V menším hrnci smícháme sušené mléko a škrob a pomalu nalijeme mléko. Metlou rozmícháme dohladka. 2. Zahřejeme na mírném ohni, přivedeme skoro k varu a sundáme z…
Příprava těsta může být na kvásek z pšeničné mouky (Máslový rohlík) nebo smícháme všechny suroviny najednou.Vypracované těsto necháme 30 minut odpočinout a z kousku…
Ovesné vločky opražíme na suché pánvi. Když se rozvoní, přidáme sezam a za stálého míchání vše upražíme do světlehněda.Vypneme, vmícháme kokos a skořici, po prochladnutí…