

Tmavý chléb
Suroviny
- 350 ml vody
- 1 a 1/2 lžičky soli
- 1 a 1/2 lžíce sušeného mléka
- 25 g másla
- 1 lžíce cukru
- 250 g hladké mouky
- 250 g chlebové žitné mouky
- 1 lžička sušeného droždí
Postup přípravy receptu
Do domácí pekárny vložíme vše tekuté, poté sypké suroviny, jako poslední přijde droždí.
Zapneme ji na program Základní, stupeň opečení tmavý. Dle potřeby přisypáváme mouku.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Tmavý chléb
-
Chléb výborný. Díky za recept.
-
Janka, objednávam múku priamo z mlyna a tam majú múku ražnú tmavú, tú kupujem, a potom múku ražnú bledú. Pozri pre zaujímavosť http://www.mlyn-zrno.sk/
-
Ikdyž je polovina žitné mouky, chleba je stejně hodně světlý. Pro opravdu tmavý chléb přidávám buď melasu, tak 2-3 lžíce, anebo obyčejnou rozpustnou vitakávu, asi tak 2-3 lžičky. Barva krásná, chuť výborná!
-
je to užasné moc děkuji
-
Tak jsem trochu v rozpacích- tmavý chléb..,ale tento je docela bílý,ne?