Salko vaječný koňak
Recept ještě nebyl hodnocenDomácí vaječný koňak patří mezi tradiční vánoční nápoje, které skvěle poslouží jako jedlý dárek pro rodinu a přátele. Ať už připravíte jednu láhev nebo pět, nikdy…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 347 kJ / 322 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 8,00 g |
– nasycené | 5,50 g |
– nenasycené | 2,30 g |
–– mononenasycené | 2,00 g |
–– polynenasycené | 0,30 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 100 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 55,00 g |
– cukry | 55,00 g |
––– laktóza | 5,00 g |
Domácí vaječný koňak patří mezi tradiční vánoční nápoje, které skvěle poslouží jako jedlý dárek pro rodinu a přátele. Ať už připravíte jednu láhev nebo pět, nikdy…
Připravte si vynikající domácí likér, který se hodí nejen pro slavnostní příležitosti, ale potěší a zahřeje jako dárek v pěkné láhvi. Nejlepší je odleželý, ale věřte, že…
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Zakryjeme fólií a necháme zcela vychladnout.Máslo s Pikaem a kakaem šleháme, postupně přidáváme pudink a…
Slaný karamel má již své místo mezi pochutinami jisté. Hodí se do cukroví, dortů, ale také z něj připravíte lahodný likér na sváteční chvíle. Likér je snadný na přípravu…
Nejlépe večer v míse důkladně promícháme bůček s mlékem a kořením a dáme v uzavřené nádobě do lednice přes noc uležet. Pokud připravujeme tentýž den, necháme uležet…
Mléko svaříme a zchladíme na 50 stupňů. Přimícháme jogurt, tatru a salko. Vše důkladně promícháme, nalijeme do čistých skleniček a uzavřeme. Necháme na teplém místě 5-6…
Vypracujeme těsto ze surovin. Těsto dáme do lednice odpočinout na den, či noc. Zabalíme ho do potravinářské folie.Těsto po odležení vytáhneme a připravíme plechy s…
Do změklého másla přidáme všechny suroviny a uděláme hnotu, kterou necháme nejlépe přes noc v lednici. Touto hmoou druhý den plníme formičky, ale pouze zlehka, jelikož…
Nivu rozstrouháme na jemném struhadle, přidáme máslo a mléko.Celé vidličkou rozetřeme do hladka. Podle potřeby upravíme hustotu pomazánky množstvím mléka, ale opatrně,…
Stehno zbavíme kůže a šikmo nařízneme po obou stranách, opepříme, osolíme a posypeme sušeným česnekem. V míse smícháme Tatru, tapenádu, grilované papriky, koření a sůl.…
Všechny přísady na pomazánku smícháme, můžeme i ve šlehači
Na másle osmahneme hladkou mouku a přilíváme vodu - postupně do poloviny hrnce. Musíme míchat a nepřipálit. Až voda vře, přidáme brambory nakrájené na střední kostky a…
Hlavu z kapra a rozkrojenou cibuli dáme vařit. Po 20 minutách varu přidáme osolené porce kapra, ztlumíme a necháme "táhnout" 8 - 10 minut. Do scezeného vývaru zašleháme…
Likéry vyráběné doma získávají na popularitě. A nejsou to jen "vaječňáky", ale i různé obměny známého irského likéru. V tomto receptu se ukrývají ledové kaštany,…
V zimě a zejména před Vánoci se to jen hemží různými recepty na likéry a koňaky. Staly se nedílnou součástí závěru roku a vánočních svátků. Jejich chuť je kombinací…