Likér ze slaného karamelu
Slaný karamel má již své místo mezi pochutinami jisté. Hodí se do cukroví, dortů, ale také z něj připravíte lahodný likér na sváteční chvíle. Likér je snadný na přípravu a bez žloutků, jistě poslouží také jako jedlý dárek.
Suroviny pro 2 litry
přesně 2,5 l
2litry
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme slaný karamel. V hrnci s tlustým dnem necháme rozpustit za stálého míchání cukr. Jakmile bude rozpuštěn a jantarové barvy, postupně přidáváme změklé máslo a pořádně zašleháme. S dalším přidáním másla počkáme vždy, až je to předtím rozpuštěno.
Krok 2: Jakmile rozpustíme veškeré máslo, přilijeme smetanu, prošleháme a osolíme podle vlastní chuti. Karamel necháme vychladnout a uchováváme v lednici.
Krok 3: Na likér uvaříme z mléka a pudinkového prášku hebký pudink, který ve vodní lázni za stálého míchání zchladíme. Postupně pak do něj vmícháme také slaný karamel (nemusí do něj přijít celá dávka, stačí 3/4). Dobře rozmícháme, aby nezbyly velké cucky.
Krok 4: Směs pudinku a karamelu přesuneme do větší mísy a postupně za stálého míchání vléváme Salka a neslazená mléka. Na úplný závěr vmícháme rum. Hotový likér rozdělíme do lahví a uchováváme v chladu.
Zveřejněno 8. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Likér ze slaného karamelu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82o4j
Moje poznámka
Likér ze slaného karamelu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82o4j
Nejnovější recepty
Kakaové pohankové vafle s mangovým tvarohem
Přidáno před 6 hodinami
Bábovka s tvarohovou náplní
Přidáno před 10 hodinami
Levná a rychlá buchta z remosky
Přidáno před 10 hodinami
Maďarské vepřové ragú
Přidáno před 10 hodinami
Karbanátky s mandlemi a zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Chuťovky s fíkem a olivou
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak na camping salát, který nadchl Jana Krause: Těhotnej kuchař prozradil, v čem je kouzlo jeho receptu
Langoše z jogurtového těsta jsou v horkovzdušné fritéze hotové do 10 minut: Stojí pár korun a připravit je zvládne každý
Hitem kaváren je ube latte z fialových batátů. Chutná po oříšcích, voní květinami a spolehlivě povzbudí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní dršťková polévka
Slavista62 před 55 minutami
Vepřové závitky s cibulovou náplní
Saratice před 1 hodinou
Španělský ptáček
Martina.el před 3 hodinami
Marinovaný máslový pstruh
Sahula před 4 hodinami
Domácí langoše
langerka před 6 hodinami
Chorvatská polévka
Kajkajak před 8 hodinami
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
Zazie před 10 hodinami
Zelňačka (klasika)
esindler@seznam.cz před 10 hodinami
Řapíkatá polévka s pohankou
hana krausova před 11 hodinami
Krupicová kaše
Kattyy 15. 1. 2025 21:16
Suroviny:
cukr,
máslo,
smetana ke šlehání,
sůl,
mléko,
pudink karamelový,
salko,
mléko tatra,
rum
Komentáře