Buchta z přesnídávky
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny suroviny na těsto smícháme dohromady (nejlépe ručním elektrickým šlehačem) a dáme péci na moukou vysypaný plech do trouby (elektrická 170-200 stupňů C) asi tak…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny suroviny na těsto smícháme dohromady (nejlépe ručním elektrickým šlehačem) a dáme péci na moukou vysypaný plech do trouby (elektrická 170-200 stupňů C) asi tak…
Všechny suroviny na těsto smícháme dohromady (nejlépe ručním elektrickým šlehačem) a dáme péci na moukou vysypaný plech do trouby (elektrická 170-200 stupňů C) asi tak…
Vejce vyšleháme s cukry do bohaté pěny, ke které přilijeme rozpuštěné máslo, zchlazené mlékem. Promícháme a přisypeme mouku smíchanou s kypřidlem, citronovou kůrou a vše…
Nejprve připravíme drobenku: Do mísy nasypeme mouku, cukry a kypřidlo, přidáme změklé máslo a vejce. Ze všeho mezi prsty užmouláme sypkou drobenku (je-li třeba, pokud je…
Dno pekáčku vymažeme máslem a pokládeme plátky veky, namočenými v mléce. Na veku dáme polovinu ušlehaného tvarohu s pudinkovým práškem, žloutkem, vanilkovým cukrem a…
Půl oloupaných brambor nahrubo nastrouhat, druhou půlku najemno. Přidáme vše ostatní a vypracujeme těsto.Na velké nepřilnavé pánvi osmažíme na sádle dozlatova - vyšly 4…
Droždí rozdrobíme do misky, zasypeme lžící cukru, přidáme polovinu teplého mléka a 2–3 lžíce mouky, aby vzniklo hladké těstíčko. Necháme asi 10 minut v teple vzejít…
Korpus: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěné máslo, které jsme zchladili přilitím mléka či vody a promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem a kakaem (dle…
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Do máslem vymazané mísy remosky položíme vrstvu brambor, osolíme je a opepříme. Na brambory dáme vrstvu nakrájeného masa…
Rohlíky nakrájíme na kostky a promícháme s jogurtem, práškem, vejci, sýrem, olejem a solí. Vypracujeme kompaktní těsto. Podle potřeby přilijeme mléko.Kulatou formu (měla…
Maso a v mléce namočený, nakrájený a vymačkaný rohlík spojíme s vejcem, solí, pepřem a jednou drobně pokrájenou cibulí a zelenou petrželkou. Podle potřeby přidáme…
Do vyšší a úzké nádoby dáme mléko, olej, ajvar. hořčici, cukr, chilli a papriku. Ponorný mixér dáme na dno a pomalým tahem mixujeme a taháme nahoru.Mixujeme do…
Z trochy mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek.Do mísy a nebo do pekárny nalijeme mléko, přidáme jogurt, sůl.Nasypeme mouku, přidáme sodu a nakonec kvásek.Necháme…
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, osolíme a okořeníme. Hrubší plátky sýra a šunky taky nakrájíme a střídavě napichujeme na špejli.Obalíme důkladně v trojobalu a smažíme…
K nedělní poobědové kávě neodmyslitelně patří sladký moučník. Vláčný koláč z tvarohového těsta s meruňkami, posypaný křupavou drobenkou, je skvělým řešením a bude tak…
Lité těsto doplněné ořechy můžeme ještě doplnit třeba rozinkami, nebo proříznout na osvěžit marmeládou. Dále můžeme čokoládovou polevu dozdobit kousky ořechů či kokosem,…
Kolik je hospodyněk, tolik je snad i variací bábovek. Dnes tu pro vás máme recept na bábovku plněnou tvarohem. Recept není nijak složitý, ani nezabere příliš času.…
Kolik je hospodyněk, tolik je snad i variací bábovek. Dnes tu pro vás máme recept na bábovku plněnou tvarohem. Recept není nijak složitý, ani nezabere příliš času.…
Přestože je již v obchodech bohatá nabídka slaného pečiva, stále nás láká jeho domácí výroba. Jeho zpracování je velmi jednoduché a rychlé. Hotové pečivo je lehounké,…
Makovec je moučník, který nikdy nezklame. Jeho skvělou chuť dotváří lehce kyselá citrónová poleva, která jde s mákem prostě dohromady. Do jeho přípravy se můžou…
Příprava skvělých lívanců, které krásně voní po banánů není nijak složitá. Výbornou sladkou snídani budete mít hotovou do půlhodiny. Je jen na vás, jak lívance budete…
Kuřecí maso se smetanovou omáčkou, brokolicí a kukuřicí je vděčnou večeří. Kurkuma a kari dodají omáčce bohatou kořenitou chuť. Libovolné těstoviny jsou doslova ideální…
Lehoučké řezy, promazané svěžím čokoládovým krémem se zakysanou smetanou vypadají luxusně, ale připravit je zvládne i ten, kdo není v pečení sladkých dobrot příliš…