Kynuté tvarohové rohlíčky
Recept ještě nebyl hodnocenNadýchané rohlíčky potřené máslem a posypané cukrem jsou neodolatelné. Kynuté těsto chce kapku trpělivosti, pak už ale stačí jen naplnit tvarohem a než se nadějete,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nadýchané rohlíčky potřené máslem a posypané cukrem jsou neodolatelné. Kynuté těsto chce kapku trpělivosti, pak už ale stačí jen naplnit tvarohem a než se nadějete,…
Rozmixujeme změklé máslo s tukem, cukrem, kakaem a mlékem. Nalijeme do mísy, přidáme kokosovou moučku, rozinky a přilijeme rum. Do směsi zamícháme piškoty a lehce…
Podzim je jako stvořený pro voňavý perník. Tato jednoduchá buchta na plech je díky rychlé přípravě velmi oblíbená. Upečte si ho s námi podle hrnkového receptu české…
Závin z kynutého těsta kombinuje vláčnou makovou náplní se šťavnatou úrodou podzimních švestek. Závěrečné potření rozpuštěným máslem dodá moučníku neodolatelnou vůni,…
Závin z kynutého těsta kombinuje vláčnou makovou náplní se šťavnatou úrodou podzimních švestek. Závěrečné potření rozpuštěným máslem dodá moučníku neodolatelnou vůni,…
Květákové řízky jsou poctivá smažená klasika, která voní dětstvím i babiččinou kuchyní. Květák obalený v trojobalu, usmažený krásně do zlatova a do křupava, podáváme s…
Vafle jsou typickou belgickou pochoutkou, kterou si můžeme vychutnat na spoustu různých způsobů. Například s ovocem a šlehačkou, s různými sirupy, se zakysanou smetanou…
S pomalým hrncem vykouzlíte v kuchyni řadu lahodných pokrmů, a to s minimálním úsilím. Jídlo si zachovává všechny živiny i přirozenou chuť. Kližka z pomalého hrnce je…
Borůvkové lívance jsou rychlá a lahodná volba, když dostanete chuť na něco sladkého. Kombinace jemného těsta a šťavnatého ovoce zaručí, že se po nich jen zapráší. Stačí…
Moučník, který vždy potěší, je snad všemi oblíbená bábovka. Krásně vláčnou a nadýchanou bábovku, zvládnou připravit i ti, kteří s pečením teprve začínají. Vyzkoušejte…
Tvarohový bochánek je vláčný a nadýchaný moučník, který potěší každého milovníka tradiční domácí pečiva. Díky tvarohu zůstává krásně šťavnatý i druhý den a jeho jemná…
Moučník, který chutná podobně jako vánočka, jenom se nemusíte trápit se splétáním copů, připravíte snadno v domácí pekárně. Na vás je jen vložit do pekárny suroviny ve…
Nadýchaná kakaová roláda z kokosovým krémem a koka sušenkami je vynikající moučník, který hravě zvládnete připravit během chvilky. Pokud máte rádi kokos v kombinaci s…
Dokřupava osmažené bramboráky, výborné dušené zelí a vyškvařená slanina sice nepatří mezi nejzdravější jídla, zato báječně chutnají. Vychutnat si je můžeme i se sklenicí…
Hrníčkové buchty jsou velmi snadné na přípravu, nepotřebujete váhu a suroviny vlastně jen dobře smícháte. Na takový základ se pak hodí třeba tvarohovo-máslový krém,…
Pokud jste milovníci nepečených dortů, zkuste připravit tento výborný pudinkový s banány. Po vychladnutí buďte velmi rychlí, na talířcích dlouho nepočká. Zvlášť pokud mu…
Nadýchaný dezert, který dostojí svému názvu mraky. Křehké odpalované těsto je pokryto vrstvou vanilkového krému, který doplňuje dohladka vyšlehaná šlehačka. To vše je…
V domácí pekárně se dá připravit i chutný toustový chléb z pšeničné mouky. Pokud domácí pekárnu vlastníte a toustový chléb rádi používáte, vyzkoušejte podle tohoto…
Kapří maso nemusíte připravovat pouze o vánocích. Dobrou rybu připravíte podle našeho receptu snadno. Ať již budete hranolky smažit nebo péct, nezapomeňte je doplnit…
Meruňkový koláč s dozlatova upečenou drobenkou je ideálním moučníkem, na kterém si všichni pochutnají. Příprava koláče je velmi snadná. Místo meruněk můžeme použít i…
Hovězí maso dejte do hrnce. Zalijte vodou a přiveďte k mírnému varu (na mírném plameni). Takto nechte maso táhnout asi 1 hodinu a v závěru seberte z povrchu všechnu pěnu…
Lívance jsou oblíbeným jídlem nejen dětí. Nadýchané placky můžeme dozdobit vším, co máme rádi a zároveň zkusit i netradiční zahraniční inspiraci v podobě křupavé slaniny…
Nejprve připravíme náplň. Ořechy nasucho opražíme a umeleme.V rendlíku svaříme mléko s máslem a oběma cukry. Když začne vřít, vmícháme ořechy a med a vypneme. Necháme…
Nejprve připravíme náplň. Ořechy nasucho opražíme a umeleme.V rendlíku svaříme mléko s máslem a oběma cukry. Když začne vřít, vmícháme ořechy a med a vypneme. Necháme…