Vánočka s kysanou smetanou
Recept ještě nebyl hodnocenVánočka, plná rozinek, mandlí a brusinek, upletená z devíti pramenů, má svým tvarem symbolizovat děťátko zavinuté v peřince. Díky zakysané smetaně v těstě vám vánočka…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vánočka, plná rozinek, mandlí a brusinek, upletená z devíti pramenů, má svým tvarem symbolizovat děťátko zavinuté v peřince. Díky zakysané smetaně v těstě vám vánočka…
Objevte kouzlo dvoubarevné majonézové bábovky, která spojuje jemnost a vláčnost dvou vrstev těsta s lahodnou chutí majonézy. Tato netradiční ingredience dodává bábovce…
Palačinky patří mezí oblíbené dezerty či víkendové snídaně. V tomto případě je těsto obohaceno o jemný tvaroh a pudink které zanechají palačinky vláčné a bohaté na chuť.…
Cibuli oloupeme, překrojíme ji napůl a nakrájíme na půlkolečka, žampióny na plátky, kuřecí maso a šunku na kousky.Na pánvi na oleji orestujeme nejprve cibuli, potom…
Jedním ze symbolů jara je zelená barva, která by se podle tradice měla objevit na velikonoční tabuli. Připravte si proto nádivku s bylinkami a šunkou. Uvnitř nadýchaná,…
Ochutnejte poklad české kuchyně - nadýchané staročeské vdolky, které voní tradici. Jemné kynuté těsto doplněné sladkými povidly nebo lahodnými karamelovými jablky…
Pokud máme doma gnocchi, žampiony, pórek a smetanu, můžeme se pustit do rychlého vaření. Hedvábně jemnou smetanovou omáčku s pórkem a žampiony orestovanými na másle…
Upřednostňujete spíše ovocné dezerty, ale s přicházejícím podzimem postupně přesedáte na hutnější moučníky? Máme pro vás tip na makovou bábovku. Zaručeně bude odměnou…
Taštičky z nudlového těsta s povidlovou náplní, která voní po rumu a skořici jsou výborným sladkým obědem. Jejich příprava je trochu pracnější, ale za snahu se vám…
Mrkev nalezne své využití i ve sladké kuchyni. Řezy s mrkví a sušenými brusinkami jsou krásně vláčné, v ústech se příjemně rozplynou a navíc jsou nenáročné na přípravu.…
Jemný vláčný moučník, který potěší každého milovníka máku. Díky jednoduchému těstu, které krásně vyběhne a bohaté makové chuti se skvěle hodí ke kávě, na snídani, nebo…
Jeden z nejjednodušších moučníků, který si můžete připravit. Nebo jej mohou připravit i vaše děti. Nadýchaný hrníčkový piškot po upečení nechejte zcela vychladnout, pak…
Zadělávaný květák s hráškem na paprice je chutným zeleninovým pokrmem. Přidejte smetanu pro zjemnění a zahustěte pokrm máslovou jíškou. Omáčka z mléka a zeleninového…
Neodolatelné cuketovo-perníkové muffiny, které spojují jemnost cukety s kořeněnou chutí perníku. Tyto lahodné a vláčné muffiny jsou ideální jako zdravá svačina nebo…
Prošívaná deka je klasická buchta, známá díky pěkné tvarohové mřížce. Tento dezert můžeme připravit i v letní verzi tak, že do vzniklé mřížky naskládáme oblíbené sezónní…
Poctivě připravené lasagne jsou hotovou oslavou na talíři. Rajčatová omáčka s mletým masem, máslový bešamel a zapečená mozzarella. Dokonalá kombinace, která po…
Oblíbené retro jídlo našich babiček. Rychlé, syté jídlo z jednoho hrnce ochucené křupavou cibulkou. Tohle je názorná ukázka jak téměř z ničeho uvařit jídlo, na kterém si…
Polévka s cuketovými květy je lehká, krémová a chuťově vyvážená. Bramborový základ dodá polévce krémovou konzistenci, zatímco cuketa, kukuřice a jemně pálivá chilli jí…
Nadýchané bramborové těsto a šťavnatá jablečná náplň bez přidaného cukru tvoří lahodný závin, který potěší i diabetiky. Tradiční moučník v odlehčené podobě si vychutná…
Švestkový koláč s makovou náplní je poctivá domácí klasika. Jemné těsto, šťavnaté švestky, voňavý mák s povidly a křupavé mandle tvoří harmonii chutí, která potěší…
Švestkový koláč s makovou náplní je poctivá domácí klasika. Jemné těsto, šťavnaté švestky, voňavý mák s povidly a křupavé mandle tvoří harmonii chutí, která potěší…
Vrstva třeného těsta s hroznovým vínem pokrytá čepicí kokosového sněhu, takový je tento výborný koláč. Vyzkoušejte jej upéct svým hostům a uvidíte, že po něm nezůstane…
Utřeme vejce s cukrem, k tomu přidáme mouku, prášek do pečiva a trošičku mléka. Z toho upečeme piškot. Z litru mléka, pudinků a vanilkového cukru uvařime tuhší krém,…
Vykrajujeme kolečka - po vykynutí - usmažíme, propíchneme vařečkou a plníme tvarohem, nugetou, džemem, povidly. Obalujeme v moučkovém cukru s vanilkovým cukrem.