Kakaové Šinga

Jangrossek Kuchař:

Doba přípravy: 40.Min PT0H40M 1.Plech Domácí pekárna 5 názorů

32

Suroviny

1 kg polohrubé mouky
1 kostička droždí
10 lžic pískového cukru
3 vejce
citronová kůra
1/2 l vlažného mléka
250 g másla nebo Hery
kakao
sůl
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Mouku nasypeme do mísy, přidáme 3 vejce, rozpuštěné máslo, 10 lžic cukru, špetku soli a nastrouhanou citrónovou kůru.

  2. Do mísy přidáme do vlažného mléka kostku droždí se lžičkou mouky a cukru.

  3. Vykynutý kvásek nalijeme do mísy, vše prohněteme. Dáme kynout těsto na teplé místo.

  4. Z vykynutého těsta vyválíme 3 placky, které pomažeme máslem. Kakao smícháme s cukrem a pomažeme jím vyválené placky. Smotáme do rolády a vložíme do olejem vymazaného pekáče.

  5. Pečeme při 180 °C asi 30 minut. Během pečení potíráme rozpuštěným máslem.

Poznámka

Sladký závin, který se u Romů často peče na štědrovečerní stůl.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kakaové Šinga

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo