Tenké tvarohové palačinky bez mouky
Recept ještě nebyl hodnocenVejce rozklepneme do misky, přidáme ostatní ingredience a metličkou dobře prošleháme. Vznikne poměrně tekuté těsto.Rozehřejeme palačinkovou pánev a menší sběračkou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce rozklepneme do misky, přidáme ostatní ingredience a metličkou dobře prošleháme. Vznikne poměrně tekuté těsto.Rozehřejeme palačinkovou pánev a menší sběračkou…
Nepečené dorty jsou oblíbené pro svou snadnou a rychlou přípravu a hodí se zejména do horkých letních dní. Příjemné osvěžení v podobě vychlazeného tvarohovo-ovocného…
Nadýchaná vaječná omeleta se hodí k snídani i lehké večeři. Je dobré ji doplnit čerstvou bagetkou a zeleninou. Základem jsou vajíčka a ředkvičky, tučný hermelín a…
Troubu předehřejeme na 190°C, formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky.Ve větší míse nejprve dobře promícháme všechny suché ingredience včetně nasekané petrželky. V…
Do nádoby od pekárny nalijte vlahé mléko, přidejte vejce a rozpuštěné máslo. Přisypte hladkou mouky, rozdrobené droždí, krupicový cukr do jednoho rohu a sůl do druhého…
V jedné míse smícháme všechny sypké ingredience na těsto a ve druhé všechny tekuté. Pak je zamícháme dohromady, až vznikne hladké těsto. Plech na muffiny vyložíme…
Do hrnce dáme mražený špenát a 1 dl vody. Necháme ho pomalu rozpustit.Do rozpuštěného špenátu přidáme necelý 1 dl mléka a masox.Připravíme zásmažku. V malém hrnci nebo…
Klasické langoše známe všichni. Zkusme si je ale připravit s malou obměnou - do těsta přidáme zakysanou smetanu, a hotové, ještě horké langoše potřeme směsí hustého…
Na přípravu skvělých karamelových bonbónů nám stačí dvě suroviny. Nejprve zkaramelizujeme cukr, smícháme ho s kondenzovaným mlékem a nalijeme do formiček. Aby se bonbóny…
Do mísy nasypeme mouku s citronovou kůrou, cukry a solí, promícháme. Uděláme uprostřed důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které zalijeme polovinou mléka a necháme…
Do mísy nasypte mouku, přidejte škvarky, sůl, prášek do pečiva, mléko a všechny suroviny zamíchejte. Potom bude potřeba vše propracovat ručně. Pokud by se vám suroviny…
Krásné mramorování na řezu tohoto koláče si vás získá na první dobrou. Jeho chuť jen podtrhne celkový dojem - snoubí se v ní podzimní šťavnatost jablek a nadýchanost…
1. způsob loupání kaštanů: V louskáčku na ořechy zmáčknu kaštan, slupka praskne. Pomocí malého nožíku pak slupku snadno odstraníme. 2. způsob: Na vypouklé straně…
1. způsob loupání kaštanů: V louskáčku na ořechy zmáčknu kaštan, slupka praskne. Pomocí malého nožíku pak slupku snadno odstraníme. 2. způsob: Na vypouklé straně…
Na rozehřátém másle zpěníme nakrájenou cibuli a hrst nasekané petrželky. Přidáme nadrobno pokrájené houby (měla jsem bohužel už jen hříbky z mrazáku), osolíme a dusíme…
V míse smícháme všechny sypké ingredience - mouky, cukr, kypřící prášek, sůl, vanilku a skořici.Ve druhé míse rozmačkáme banány a přidáme všechny tekuté přísady - rum,…
Hladkú múku preosejem a pridám k nej štipku soli, prášok do pečiva, mäkké maslo a všetko spolu zmrvím. Pridám žĺtky, práškový cukor a smotanu a zmiesim. Cesto dôkladne…
Pripravím najprv korpusy z 3 vajec. Vajcia s cukrom vymiešam do peny. Múku, prášok do pečiva a sódu zmiešam, preosejem do cesta a vareškou opatrne zamiešam. Plech 27x37…
Voňavý koláč je ideálním dezertem pro podzimní dny. Spojuje jemnou smetanovou vrstvu s ořechy a kyselkavými jablky. Skvěle se hodí k odpolední kávě i jako sladká tečka…
Mletý mák vsypeme do 100 ml horkého mléka a za stálého promíchávání chvíli povaříme. Odstavíme a necháme zchladnout.Změklý tuk, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a…
Mletý mák vsypeme do 100 ml horkého mléka a za stálého promíchávání chvíli povaříme. Odstavíme a necháme zchladnout.Změklý tuk, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a…
Z kapra stáhneme kůži a odstraníme velké kosti. Čisté maso umeleme. Mleté kapří maso smícháme s mletým vepřovým, přidáme v mléce rozmočený rohlík, vejce, prolisovaný…
Rozšleháme těsto a necháme 15 minut odležet.Na pánvičce dělejte palačinky, co nejtenčí, aby jich bylo více.Ozdobte třeba nutellou, cukrem, ovocem nebo marmeládou.
Ovoce omyjeme, dle použitého druhu vypeckujeme, odstopkujeme, odstraníme jádřince... Remosku o průměru cca 33 cm vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a…