Chleba z ovocné fermentované vody
Recept ještě nebyl hodnocenSmícháme 110 g fermentované vody a 90 g žitné celozrnné mouky a této směsi necháme v teple zdvojnásobit objem. U nás to trvalo 3,5-4 hodiny. K vykvašené směsi při 2…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Smícháme 110 g fermentované vody a 90 g žitné celozrnné mouky a této směsi necháme v teple zdvojnásobit objem. U nás to trvalo 3,5-4 hodiny. K vykvašené směsi při 2…
Pagáčky jsou oblíbené pro svou jemnou a zároveň křupavou texturu, které se dosahuje použitím sádla v těstě. Přidáním medvědího česneku s jemně pikantní chutí získá…
Smícháme 110 g fermentované vody a 90 g žitné celozrnné mouky a této směsi necháme v teple zdvojnásobit objem. U nás to trvalo 3,5-4 hodiny. K vykvašené směsi při 2…
Jahodový dort v odlehčené formě. Díky obsahu celozrnné žitné mouky a sypaného müsli je korpus plný vlákniny, tvarohový krém dodá tělu potřebné množství bílkovin a jahody…
Do domácí pekárny dáme suroviny za sebou tak, jak je napsáno a nastavíme na č.8-(příprava těsta s kynutím). Těsto vyndáme na posypaný vál, trochu prohněteme, vytvoříme…
Umícháme omládek a necháme ho hodinu kynout. K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a zakryté utěrkou ho v míse necháme ais 60-80 minut kynout.…
V létě, ve velikých vedrech, rozkvas pracuje rychleji, dáme raději nižší množství (uvedenou spodní hranici, 20 g). Hodinu před zaděláním těsta do rozkvasu přidáme…
Všechny suroviny dáme do formy pekárny, nejprve tekuté, pak sypké. Droždí a kvásek nahoru na mouku, každý do jiného rohu nádoby.Použijeme program Základní (Klasik). …
Večer pred pečením chleba rozmiešame ražný kvások s vodou a ražnou múkou a necháme ho stáť 14 hodín pri izbovej teplote. Pred pečením si odoberieme malú časť kvásku, …
Máslo rozpustíme a v míse vyšleháme spolu s moučkovým a vanilkovým cukrem. Potom přidáme vejce, kefír a společně vmícháme do hladké hmoty.Polohrubou, špaldovou a žitnou…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Po vykynutí rozdělíme těsto na 8 dílů a z každého kousku těsta umotáme pletýnku nebo jiný tvar…
Těsto vymíchané a nakynuté v pekárně. Pak jsem ho vytáhla, utvořila 2 bochníky, dala na plech, shora nastříhla nůžkama a nechala ještě asi 25min. kynout, pomázala vodou…
Všechny suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké, droždí a kvásek nahoru na mouku, odděleně od sebe.Zapneme program Klasik (základní). Po druhém promíchání (a…
Z vody odoberieme cca 200 ml, vmiešame cukor, 2 PL hladkej múky a rozdrobíme droždie. Rozmiešame a necháme v teple stáť aj 2 - 3 hodiny.Do misy dáme oba druhy múky, soľ,…
Do pekárny dáme vykvašený preferment a všechny ostatní suroviny a použijeme program Těsto. Z vykynutého těsta uděláme bochník, omoučíme ho a dáme kynout do moukou…
V mlieku rozmiešame cukor, pridáme rozdrobené droždie, 1 PL múky hladkej, necháme v teple stáť cca 30 minút. Medzitým si nasekáme tekvicové semeno veľkým nožom. V…
Do pečící trouby nandáme suroviny tak, jak jsou napsané za sebou a spustíme program těsto s kynutím. Pak těsto dáme na vál, trochu prohněteme a utvoříme tvar jaký chceme…
V míse smícháme suroviny na těsto - mouky, olej, vejce, mléko, chilli koření (lze vynechat) a sůl. Vyválíme vypracované těsto na plech vyložený pečícím papírem a potřeme…
Suroviny dáme do pekárny a použijeme program Celozrnný (s delším kynutím). Při prvním pokusu jsem použila jen Základní program a chleba byl o dost nižší.
Suroviny dáme do pečící formy v pořadí v jakém jsou popsány. Na mouce uděláme důlek, do něho dáme cukr a navrh rozdrobíme droždí. Zapneme program těsto. Je potřeba…
Do formy pekárny nejdříve dáme tekuté suroviny a poté zbytek. Domácí pekárnu nastavíme na program Klasic, střední kůrka a velikost chleba 2.
Smícháme sypké suroviny, přidáme med, vejce, olej, mrkev a jablka.Propracujeme do nelepivého těsta. Pokud lepí, přidáváme žitnou mouku do té doby, než si vytvoříme…
Smícháme suroviny na rozkvas a zakryté necháme 10-12 hodin v teple kvasit.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek vody a mouky, promícháme a hodinu necháme proběhnout…
Po vykynutí těsto propracujeme, umotáme bagetky, naskládáme na plech s podložkou a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Asi v polovině kynutí nařízneme šikmým…