Žitný celozrnný chleba se semínky
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny suroviny na rozkvas dobře promícháme a zakryté necháme 10-12 hodin kynout.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin, promícháme v těsto, ale nehněteme, není…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny suroviny na rozkvas dobře promícháme a zakryté necháme 10-12 hodin kynout.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin, promícháme v těsto, ale nehněteme, není…
Všechny suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké. Droždí a kvásek až nahhoru na mouku, odděleně od sebe.Zapneme program Celozrnný.
1/4 kg žitné promícháme s 5 dc vlažné vody a droždím na kvásek a dáme do trouby na 50 stupnů pořádně vykynout - přes 1hodinu.Do kvásku nasypeme zbytek mouky a 1 rovnou…
Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to půjde v domácí pekárně, kam nejdříve dáme vlažnou vodu, ocet, jemně nastrouhané brambory a pak prosáté mouky smíchané…
Smícháme všechny suroviny, poprášíme moukou a dáme kynout pod utěrku na teplé místo asi na hodinu. Po hodině uděláme bochánky, dáme na pečící papír, pocákáme trochu…
Umícháme rozkvas a v teple místnosti ho necháme asi 10-12 hodin kvasit. Zároveň s umícháním rozkvasu promícháme všechnu celozrnnou mouku se zbytkem vody a uložíme do…
Všechny suroviny dáme do nádoby pekárny, nejprve tekuté, pak suché, droždí a kvásek nahoru na mouku, do protilehlých rohů.Pekárnu zapneme na program Celozrnný. Hotový…
Smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu, sůl a skořici.V jiné míse za pomocí ručního mixéru ušlehejte máslo a cukr, poté přidejte vejce a vanilku. Dále zamíchejte mrkev…
Smícháme tvaroh, vejce sůl a mouku v těsto.Očistíme ovoce.Rozdělíme těsto na 7 částí a do každé vmáčkneme ovoce.Knedlíky podsypáváme hrubou moukou a tvoříme kuličky.Do…
Všechny suroviny smícháme a dobře propracujeme. Bochník necháme kynout v míse pod utěrkou zhruba hodinu. Těsto znovu dobře propracujeme a rozdělíme na 8 částí. Z nich…
Nejprve dáme tekuté,potom sypké a zapneme program celozrnný.
Těsto připravíme v domácí pekárně: do nádoby pekárny nalijeme mléko, přidáme rozpuštěné máslo, sůl, obě mouky, cukr, chlebové koření a nakonec droždí a zapneme program…
Lehoučké bagetky, zadělané odvarem z melty, s přídavkem trochy strouhaných vařených brambor, které prodlouží trvanlivost pečiva. Melta zařídí střídě barevně trochu…
Všechny suroviny smícháme a necháme těsto kynout pod utěrkou na teplém místě 60 - 90 minut. Formu si vyložíme pečícím papírem nebo z těsta uděláme bochník a dáme do…
Smícháme sypké suroviny, přidáme tekutý med, vejce, jogurt a tvaroh. vypracujeme bochánek, který dáme v potravinové fólii do ledničky. Mezitím si smícháme tvaroh s…
Nejdříve uděláme rozkvas a to z kvasu, žitné mouky a vody. Necháme na lince kynout 5-6 hodin.Po vykynutí rozkvasu tento smícháme vařečkou s rozpuštěným vychladlým máslem…
Medové perníčky z žitné mouky, ozdobené bílkovou polevou, se stanou hitem letošních Vánoc. Do jejich vykrajování a zdobení můžete zapojit i vaše ratolesti, kterým budou…
KORPUS: Vejce ušlehat s cukrem do pěny, postupně přisypávat mouku, musli, jahody,kakao; přilévat šťávu z jahod a kefír, nakonec kypřící prášek. Těsto nalít do vymazané…
Všechny suroviny smícháme, uděláme těsto, které dobře promícháme a dáme na 2 hodiny do chladu.Poté vytvoříme malé kuličky, které rukou zploštíme, vložíme do nich jednu…
Všechny suroviny dáme do pečky:nejprve tekuté, pak sypké suroviny, zapneme na těsto a po prvním zvonění nasypeme slunečnicová semínka a anýz. Těsto po druhém zvonění…
Večer předem si rozkvasím kvas - smíchám lžíci žitného kvásku, který mi odpočíval v lednici mezi pečením chlebů, a žitnou moukou s vodou. Jen promíchám v míse, zabalím…
Večer předem si rozkvasím kvas - smíchám lžíci žitného kvásku, který mi odpočíval v lednici mezi pečením chlebů, a žitnou moukou s vodou. Jen promíchám v míse, zabalím…
Těsto zaděláme nejlépe v pekárně. Do pekárny vložíme suroviny podle uvedeného pořadí a necháme vymíchat. Pekárnu vypneme a ponecháme uzavřenou asi 20 minut, než těsto…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Delikatesa z trouby: Pomalu pečený bůček s křupavou zlatavou kůrkou nedá skoro žádnou práci, jen nesmíme opomenout první krok
Vánoční trhy v Praze 2023: Guláš za 55 Kč, pánský štrúdl za 90 Kč a kilo cukroví za baťovských 999 Kč
Proč je sushi z obchodu dobrou volbou? Je kolikrát lepší než ze špičkové restaurace, říká kuchař Lukáš Neckář