Mramorový korpus
Recept ještě nebyl hodnocenPokud chcete ozvláštnit dort vašim blízkým k životnímu jubileu, vyzkoušejte upéct mramorový korpus. Korpus je krásně vláčný, nadýchaný. Fantazii se meze nekladou,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud chcete ozvláštnit dort vašim blízkým k životnímu jubileu, vyzkoušejte upéct mramorový korpus. Korpus je krásně vláčný, nadýchaný. Fantazii se meze nekladou,…
Radost z tohoto receptu budou mít milovníci pikantních pokrmů. K vepřovým nudličkám s trochou zeleniny a sosíkem se hodí většina obvyklých příloh. Skvělé budou s…
Mrkvové dezerty se těší velké oblibě zejména v Americe, kde je velmi populární mrkvový dort. Toto je vlastně taková zmenšená verze ve formě cupcakes. Díky mrkvi a…
Co by to bylo za Vánoce, kdyby na stole chyběly vanilkové rohlíčky. Že je ještě nemáte? Pak si je upečte podle našeho receptu, který je léty prověřený a nikdy nezklame.…
Máte chuť na sladké cukroví s čokoládou? Tyto výborné sušenky z lineckého těsta si určitě oblíbíte. Po upečení je namočíte do čokolády v silikonové formičce, necháte…
Připravte si s námi lahodné ořechové trubičky plněné pařížským krémem a namočené v čokoládové polevě. Příprava je sice trochu náročnější, výsledek ale stojí za to.…
Křehký tvarohový koláč s borůvkami a máslovou drobenkou je sladká klasika, která potěší každého. Jemné máslové těsto, vláčná náplň a šťavnaté ovoce tvoří harmonii chutí,…
Menší řízky ze smaženého, drobně krájeného kuřecího masa ve vaječném těstíčku mají jemnou chuť. Nejsou pracné, ani jejich příprava není zdlouhavá, a výsledek je nejen…
Houbová omáčka není žádná velká věda. Musíte jen dodržet pár zásad přípravy. Dobře povařit houby a zahustit akorát tak, aby pěkně obalily přílohu. A nezapomenout zjemnit…
Jelení žebra naporcujeme tak, aby nám vznikly přibližně stejné porce. V rozpuštěném másle rozmícháme koření a v hmoždíři rozdrcené kuličky jalovce se lžičkou hrubozrnné…
Mrkvový dort je nenáročným moučníkem na všední i sváteční dny. Korpus dortu je vláčný, plný šťavnaté mrkve, křupajících ořechů a dochucený skořicí. S krémem z…
Chcete vyzkoušet nové vánoční cukroví? Tyto lahodné ořechové trubičky namočené v čokoládové polevě a plněné čokoládovým, máslovým krémem vonícím po rumu budou mít…
Bramborové lokše s kysaným zelím a mákem patří mezi tradiční slovenské pokrmy a u nás se původem vážou především k jižní Moravě. Vláčné bramborové placky s výraznou…
Tuto výbornou sytou polévku připravíme z konzervovaných fazolí a brambor. Povaříme je a přidáme k nim zásmažku ochucenou slaninou a česnekem. Na závěr přidáme rajčata a…
Lahodné tvarohové řezy připravíte podle našeho receptu. Příprava je rychlá a snadná, výsledný moučník je efektní na pohled a vynikající na chuť. Vyzkoušejte ho sami k…
K oslavám svátku svatého Martina neodmyslitelně patří dozlatova upečená husa. Zkuste ji tentokrát upéct s jablky. Příprava je snadná, i když pečení trvá docela dlouho. K…
Rohlíčky jsou bezesporu jedním z nejoblíbenějších druhů vánočního cukroví. Vyzkoušejte netradiční punčovou variaci - křehký linecký rohlíček zdobený sladkou punčovou…
Pokud máme listové těsto zmražené, necháme ho s předstihem povolit do úplného rozmrazení.Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme napůl a každou půlku na tři nebo…
Máte chuť na čerstvé rohlíky a nemáte moc času? Pak je tento recept přímo pro vás. Vyzkoušejte upéct tyto křupavé a měkké rohlíky, které budete mít s kynutím a pečením…
Jednoduchá a chutná polévka, která zasytí každého hladovce. Orestované žampiony spolu s brambory uvaříme ve vývaru a dochutíme je netradičně čtverečkem taveného sýra.…
Linecké je oblíbeným cukrovím na jakékoliv svátky. Křehké máslové těsto s vůní citronové kůry se doslova rozplývá na jazyku. Po upečení slepujeme oblíbenou marmeládou a…
Zdravá varianta oblíbených muffinů přináší těsto ze strouhaných jablek, mrkve, banánů a arašídového másla. Na vláčném moučníku si pochutnáte bez výčitek. Neobsahuje…
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Brokolici lehce povaříme v osolené vodě.Na pánvi lehce osmažíme na plátky nakrájený česnek. Zasypeme moukou a až mouka zezlátne,…
Jablka nastrouháme a poklademe na plech s pečicím papírem. Posypeme skořicovým cukrem.Vejce s cukrem ušleháme do pěny, šleháme alespoň 15 minut. Na závěr vešleháme olej,…