Nadýchaná buchta
Recept ještě nebyl hodnocenŠleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme olej, horkou vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přidáme ušlehaný sníh z bílků. Poklademe jakýmkoli ovocem. …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme olej, horkou vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přidáme ušlehaný sníh z bílků. Poklademe jakýmkoli ovocem. …
Placky z kynutého těsta, původem pocházející z Maďarska, to jsou oblíbené langoše. Dříve se připravovaly z chlebového těsta a pekly v peci, my je dnes smažíme na oleji…
Malé koláčky s různými náplněmi a drobenkou patří na oslavách a svatbách k nejžádanějším dobrotám. Podle tohoto receptu je můžeme kdykoliv napéct. Koláčky vydrží lahodné…
Domácí chléb, který provoní kuchyň, naladí chuťové buňky a láká k zakrojení pořádného kousku. Ať již s máslem nebo pomazánkou, vždycky bude chutnat. Domácí pekárna…
Bramboráky jsou ukázkové jídlo našich babiček, jak z mála vykouzlit velikou dobrotu. Utlouct se po nich můžeme, hlavně když jsou čerstvě vyndané z pánve, horké a křupavé…
Jste milovníci zlatavých škvarků? V tom případě musíte vyzkoušet křupavé a jemné škvarkové tyčinky. Posypte je oblíbeným kořením, kmínem i solí. Hodí se na obyčejné dny,…
Což takhle dát si špenát? Ať už z čerstvých listů nebo mraženého protlaku, špenát se v českých rodinách připravuje už celá desetiletí a každý má ten svůj oblíbený recept…
Přestože sezona jahod je skoro pryč, nezoufejte, přichází snad ještě oblíbenější meruňky. Sladké oranžové plody v kombinaci s tvarohovou náplní a křehkým korpusem jsou…
Přestože sezona jahod je skoro pryč, nezoufejte, přichází snad ještě oblíbenější meruňky. Sladké oranžové plody v kombinaci s tvarohovou náplní a křehkým korpusem jsou…
Kuře vykostíme, jemně naklepeme (přes igelit. sáček), osolíme, popřípadě opepříme.Na pánvi rozpustíme 1/2 dávky másla, přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu, restujeme,…
Hlávkové zelí nakrájíme jako na dušení a spaříme asi 10 minut ve slané vodě. Scedíme a přidáme mouku a vejce. Promícháme. Vlijeme na vymaštěný pekáček a pečeme asi 30-40…
Suroviny dáme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program : příprava těsta. Po vykynutí rozdělíme na 6 dílů, rozválíme a rádlem nakrájíme na trojúhelníky. Potřeme…
Tuto smetanovou omáčku milují děti i dospělí. Libové maso, šunka a pikantní zelenina ve sladkokyselé omáčce - kdo by odolal. Ve spojení s knedlíkem nebo s těstovinami si…
Velmi úsporný recept na smažené placky ala bramborák. Připravíte je ze zbylého dobře usušeného chleba. Spotřebujete tak zbytky jinak, než je obvyklé. Jídlo bude velmi…
Ať už připravíte klasické nebo plněné bramboráky, všichni je milují a sotva se po bytě rozvoní první hotový kousek, v ten okamžik je celá rodina v kuchyni. Bramborák…
Mřížkový koláč s jablky je jako stvořený pro slavnostní stůl. Voní máslem, skořicí a chutná jako podzim. Sladkokyselá jablíčka ve spojení s křehkým těstem tvoří skvělou…
Hovězí srdce očistíme, rozkrojíme na půl a velmi dobře propereme ve vodě (vypláchneme od krve).Srdce osušíme, prošpikujeme klínky slaniny a osolíme.Cibuli a zeleninu…
Linecké cukroví se stalo symbolem Vánoc nejen u nás, ale i v jiných evropských zemích. Křehké těsto ovoněné rumem a citronovou kůrou provoní při pečení celý dům. Naplnit…
Vánoční perníčky můžete péct už s první adventní nedělí. Těsto má být plné medu a perníkového koření. Zpracovat jej můžete i den dopředu a nechat v chladu odležet.…
Květák je doslova zeleninovým pokladem, který pomáhá s hubnutím a obsahuje spoustu prospěšných látek. Nabízí i spoustu možností, co z něj připravit. Například tento sytý…
Kefírové řezy jsou skvělou volbou pro milovníky čokolády. Nejsou příliš sladké a na jazyku se jen rozplynou. Recept je rychlý, nenáročný a buchta díky kefíru…
Z vepřové paneky ukrojíme 4 hrubší kolečka, dlaní je jen roztlačíme jakoby do stran, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Přebytečnou mouku oklepeme z masa…
Mouku smícháme se solí a cukrem. Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné a máslo rozpustíme. Do mouky uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, které přelijeme vlažným mlékem a…
Hledáte inspiraci na přípravu chutného, bezmasého oběda, který bude hotový ani ne za hodinu? Pak vyzkoušejte recept na dozlatova usmažené květákové karbanátky, které…