Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 414 kJ / 1 772 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,85 g |
Tuky | 70,98 g |
Vláknina | 42,71 g |
Cholesterol | 618 mg |
Sodík | 253 mg |
Sůl | 0,55 g |
Sacharidy | 187,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z rozšlehaných vajec a mouky vytvořte pevné gumové těsto, které nechte půl hodinky odpočinout na lince. Množství mouky berte spíše orientačně, záleží na jejím typu i velikosti vajec, proto se nebojte klidně přidat více mouky nebo pár kapek vody.
Krok 2: Těsto vyválejte na co nejtenčí plát (můžete si pomoci i roztahováním rukama), podélně těsto rozpulte a na jednu z polovin navrstvěte hráškové pyré. Potřete zlehka po okrajích vodou nebo vejcem a přiklopte druhou polovinou těsta. Vykrájejte tvary. Postup vykrajování si můžete prohlédnout na fotografii v galerii. Vařte je v osolené vroucí vodě cca 4 minuty.
Krok 3: Hrášková náplň: mražený hrášek nechte povolit a nebo přelijte vroucí vodou, nechte chvíli prohřát a poté slijte. Přidejte 4 lžíce smetany ke šlehání, česnek, sůl, pepř a rozmixujte na hladkou kaši. Poté vmíchejte sezamová semínka a můžete plnit do těstovin.
Krok 4: K této hráškové verzi můžete dospělým přidat ještě trošku slaniny, přelít rozpuštěným máslem či výpekem a zastrouhnout parmezánem nebo jiným oblíbeným sýrem. Do tohoto těsta můžete samozřejmě použít libovolnou náplň, ať už sladkou či slanou.
Zveřejněno 19. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špaldové ravioli s hráškovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Go30
Moje poznámka
Špaldové ravioli s hráškovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Go30
Nejnovější recepty
Černé řezy s tvarohovým krémem s mandlovou příchutí
Přidáno před 4 hodinami
Likér ze slaného karamelu
Přidáno před 4 hodinami
Šlehačkové cukroví IV
Přidáno před 14 hodinami
Chuťovky z toustového chleba
Přidáno před 19 hodinami
Pomazánka z červené řepy a celeru na jednohubky, tousty nebo topinky
Přidáno před 19 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z nivy
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Žloutkové cukroví se dá udělat jen ze dvou ingrediencí. Navíc je úžasně křehké a doslova se vám rozplyne na jazyku
Ledovky podle Martina z Peče celá země: Baví mě tam kyselost i chuť krému s rumem. Cukroví mě vrací do dětství, říká
Reportáž: Jak se natáčí Ledničko, vyprávěj? Špičkování Punčocháře s Forejtem diváky nadchlo, slavní hosté sklidili ovace
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníkové kuličky s ořechy
Panova před 7 minutami
Horalkovo-nugetové kuličky
Panova před 8 minutami
Polévka z pečeného celeru
TondaJ před 19 minutami
Citrónová babeta
romankrejcik před 30 minutami
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
esindler@seznam.cz před 49 minutami
Kuřecí vývar se zeleninou
sofia_loren před 1 hodinou
Sváteční maková bábovka
mysha před 1 hodinou
Panenkové medailonky dušené na špeku a cibuli
Jandisek156 před 1 hodinou
Krupicová kaše
tomasvernercz před 1 hodinou
Chutná zelňačka
topreceptyR před 3 hodinami
Tématické fráze:
ravioli ze špaldové mouky,
zdravé ravioli,
pohankove ravioli,
spaldova mouka lidl,
špaldova mouka typ 630,
špaldová mouka z lidlu t 630,
recept na ravioli,
spaldova mouka 630,
pelmeně ze špaldové mouky,
zdravé ravioly,
pohankové ravioli recept,
ravioli lidl,
jakou mouku na ravioli?,
co se da pripravit ze špaldové mouky,
špaldová mouka z lidlu,
ravioli z celozrnné mouky,
ravioli menu,
ravioli celozrnné,
špaldová mouka hladká z lidlu,
jak připravit ravioli
Suroviny:
mouka špaldová hrubá,
vejce,
hrášek mražený,
smetana ke šlehání,
semínka sezamová,
česnek,
sůl,
pepř
Komentáře (11)