Chléb s pohankou z domácí pekárny
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve dáme do nádoby pekárny vše tekuté a droždí. Poté mouky smíchané s ostatními přísadami.Zapneme pekárnu na program Klasik. Propečení kůrky střední. Váha větší.Po…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve dáme do nádoby pekárny vše tekuté a droždí. Poté mouky smíchané s ostatními přísadami.Zapneme pekárnu na program Klasik. Propečení kůrky střední. Váha větší.Po…
Všechny ingredience na těsto důkladně promícháme a rozdělíme do muffinových košíčků (já dávala do každého 2 lžíce těsta). Poté do každého košíčku dáme čtvereček…
Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program "dort". Necháme umíchat těsto, pekárnu vypneme a necháme zakrytou asi 30- 40 minut. Těsto krásně nakyne i…
Do pekárne vložíme ingrediencie na cesto v uvedenom poradí a zapneme program Sprint (pekáreň ETA).Po zapípaní vložíme na štvrťky pokrájané sušené slivky a na polovice…
Pekla jsem v pekárně duplice...ve dvounádobě...množství je tedy poloviční...
Večer si smícháme suroviny na kváskový základ a přikryté necháme přes noc (12hod) odpočívat v teple. Ráno do velké mísy dáme vodu, OvesMilk a Vajahit. Na tekutinu…
Bílky vyšleháme do hustého sněhu společně s cukrem. Přidáme žloutky. Jemně vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Roládu upečeme ve…
Suché složky jsem smíchala a zadělala vodou a vzešlým kváskem. V průběhu kynutí neuškodí 1-2x "ztužit". Po vykynutí jsem vytvořila 6 žemlí a upekla, cca 15 minut. …
Vyjma vejce, smíchejte všechny ingredience s hotovým kváskem a dejte na teplé místo kynout přikryté na cca 2 hodiny. Pak přidejte vejce, případná bonusová chia semínka a…
Založíme kvásek a poté v mezičase kynutí a pečení chleba připravujeme zbylé komponenty předkrmu. Do misky dáme 140 g žitné mouky, 200 ml teplé vody a rozdrobíme půl…
Večer připravíme rozkvas smícháním surovin v misce, kterou následně přikryjeme potravinovou fólií a necháme 10-12 hodin pracovat.Odebereme 1 lžíci kvásku do skleničky a…
Všechny přísady vložíme v uvedeném pořadí do formy pekárny.Pečeme na Základní program.Hotový chléb vyjmeme z formy a uložíme vychladnout na mřížku.
Pečete doma chléb chcete zkusit nějakou změnu? Vyzkoušejte tento semínkový s melasou, který má lehce oříškovou chuť po použitých semínkách. Je připraven s droždím, péct…
K přípravě těchto nadýchaných a křupavých placiček stačí jen několik surovin. Nejprve necháme vzejít kvásek, přidáme mouku, vločky a koření a vypracujeme těsto, které…
Pokud vás láká vyzkoušet pečení s použitím žitné mouky i ve sladké kuchyni, máte skvělou příležitost. Zkuste recept na linecké cukroví podle tohoto receptu. Budete…
Kváskové dalamánky jsou obzvlášť oblíbené pro svou výraznou chutí a vůní, kterou získávají díky fermentaci kvásku. Jsou skvělým doplňkem k různým pokrmům nebo jen jako…
Milujete pečení medových perníčků? Ta vůně je naprosto úžasná a vždy navodí vzpomínky na dětství a Vánoce. Perníčky podle tohoto receptu jsou hned měkoučké, pokud je…
Špaldovo-žitné perníčky můžete připravit hned ve dvou variantách. Ozdobené rumovou polevou, nebo slepené švestkovými povidly a máčené v čokoládě. Ať už se rozhodnete pro…
Tradičně do těsta na perníčky používáme základní hladkou mouku. V tomto receptu však použijeme pouze mouku žitnou, která má více vlákniny a je mnohem zdravější.…
Pokud jste také propadli kváskování, určitě vás potěší, že kvásek využijete i ve sladké kuchyni. Kváskové lívance sice zaberou více času, jejich skvělá chuť a pěkná vůně…
Není nad doma připravený, krásně křupavý chléb. Neváhejte a pusťte se do pečení, není to tak složité, jak se vám na první pohled může zdát. Odměnou vám bude skvělý…