

Jablková bábovka s rozinkami a skořicí
Suroviny 16 porcí
- 3 celá vejce
- 18 dkg cukru – krystal nebo krupice
- 18 dkg tuku (např. Hera, máslo...)
- 18 dkg mouky (polovina hladké a polovina hrubé)
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 lžička skořice
- 3-4 jablka
- hrst rozinek
Postup přípravy receptu
V misce našleháme celá vejce spolu s cukrem a rozpuštěným tukem. Přidáme mouku s práškem do pečiva, skořici, rozinky a na drobné kostičky nakrájená jablka.
Důkladně promícháme a nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy.
Pečeme při 170°C 45 minut. Po upečení pocukrujeme nebo polijeme čokoládovou polevou.
Poznámka od kuchařky
Po veliké úrodě jablek jsem vymýšlela různé recepty, kde je upotřebit. Napadla mě i tato varianta – jablíčka, skořice a rozinky patří zcela určitě k sobě a proto vznikl nápad na bábovku, která se osvědčila a hlavně chutnala. Oblíbili jsme si ji a našla místo v našem jídelníčku.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jablková bábovka s rozinkami a skořicí
K receptu nejsou žádné komentáře.