Linecké těsto 1
Recept ještě nebyl hodnocenVyzkoušejte na přípravu lineckého koláče, nebo lineckého cukroví osvědčený recept používaný v cukrářské výrobně. Jeho univerzální použití se bude hodit. Ať již na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vyzkoušejte na přípravu lineckého koláče, nebo lineckého cukroví osvědčený recept používaný v cukrářské výrobně. Jeho univerzální použití se bude hodit. Ať již na…
I bez lepku si můžete užít mlsání dobrého vánočního cukroví. Ochutnejte toto křehké a voňavé linecké cukroví z bezlepkové mouky a jistě si ho také oblíbíte. Můžete ho…
Lahodné rohlíčky s jemnou žloutkovou polevou a posypem z voňavých ořechů jsou dokonalou kombinací křehkého těsta a sladké chuti. Ideální pochoutka ke kávě, na sváteční…
Sladkou tečkou za francouzskou štědrovečerní večeří bývá lahodný dezert Bûche de Noël, tedy vánoční polínko. Jde o lahodnou roládu s krémem z čokoládového pudinku. Navíc…
Ochutnejte tento výtečný moučník. Mrkvové těsto je vláčné a nadýchané. Mrkev ho trochu obarví a ořechy zajistí skvělou chuť. Koláč podáváme potřený osvěžující citronovou…
Rukolu můžeme využít v kuchyni i jinak než jako oblohu pokrmů zasyrova. Zkuste třebas polévku. Jemný krém se smetanou a zlatavými korunky vám zachutná a rádi si chuťový…
Domácí chleba z trouby je poctivý a voňavý bochník, který potěší nejen chutí, ale i radostí z vlastnoručního pečení. Křupavá kůrka, vláčná střídka a vůně čerstvě…
Rebarborové koláče přináší jaro do naší kuchyně. I když je rebarbora (správně Reveň kadeřavá) vlastně druh zeleniny, hojně ji využíváme jako sladkou náplň koláčů. Tento…
Malé sladké občerstvení v podobě lahodných čokoládových muffinů potěší nejen dospělé u posezení s šálkem dobré kávy, ale rozzáří oči také dětem. Muffiny jsou velice…
Kedlubny v křupavém trojobalu jsou skvělou alternativou k řízku – lehčí, svěží a plné chuti. V doprovodu voňavých brambor s máslem a čerstvým koprem vzniká jednoduchý,…
Když cukety rostou jako o závod, přijde vhod tenhle jednoduchý guláš bez masa. Cuketový guláš je chutné, syté a levné jídlo ideální pro letní dny. Příznivci masa si…
Tento chléb je chutný způsob, jak využít sezónní zeleninu. Díky cuketě získá těsto vláčnost i bez složitých postupů. Přidáním semínek, vloček nebo koření můžete chléb…
Většina z nás miluje jahody a pro své blízké můžeme připravit jahodový dezert i mimo jejich sezónu. Postačí upéct piškotové těsto, potřít krémem z kompotovaných jahod,…
Jemné piškotové řezy s lehce zapečeným bílkovým sněhem, který dělá křupavou vrstvu na již tak dokonalé ovocné náplni. Ideální moučník na víkend, nebo jen tak pro chuť ve…
Maková bábovka s perníkovým kořením a meruňkami je originální variací na tradiční moučník, který překvapí svou chutí. Je jako stvořená i pro chladnější dny i letní…
Rychlý a jednoduchý koláč bez hnětení a kynutí. Jemná sladkost máku, jablek a vůně , která se line celou kuchyní. Vrstvy které se v troubě promění v jemný a nadýchaný…
Hledáte recept na snadný dort třeba k narozeninám? Vyzkoušejte tento piškotový s nastavovaným máslovým krémem, který zvládne upéct opravdu každý. Nazdobit jej můžete…
Tradiční český jahelník je sladký zapékaný nákyp z jáhel, který voní po skořici a ovoci. Místo cukru můžete použít i med. Jahelník je lehký, zdravý a zasytí. Ideální…
Klasika, která nikdy nezklame. Voňavý mřížkový jablečný koláč s křehkým těstem a šťavnatou jablečnou náplní. Tradiční dezert připomíná babiččinu kuchyni a skvěle chutná…
AUTÍČKO -Suroviny: Korpus:8 bílky vyšlehat a pak přidávat 30 dkg krupice cukr,potom postupně 8 žloutky,pak ručně vmíchat 42 dkg polohubé mouky(30 dkg mouky +12 dkg ml…
Osmahneme cibuli, přidáme nakrájenou uzeninu a lehce osmahneme. Zasypeme ji grilovacím kořením a už jen krátce osmahneme, aby nám nehořklo. Zasypeme hladkou moukou a…
Proužky: Mouku a kakao smícháme a prosejeme. Metličkou si smícháme změklé máslo s cukrem až nám vytvoří krémovitě celistvou hmotu přidáme bílek a vše smícháme. …
Proužky: Mouku a kakao smícháme a prosejeme. Metličkou si smícháme změklé máslo s cukrem až nám vytvoří krémovitě celistvou hmotu přidáme bílek a vše smícháme. …