Jednoduché těsto na pizzu

Vondy95 Kuchařka:

Doba přípravy: 1 hodina PT1H00M 2 - 4 porce Pizzy 0 názorů

Těsto je jednoduché na přípravu. Při přípravě pizzy použijte suroviny, které máte rádi.
Recept si neoblíbil žádný kuchař
11

Suroviny

Těsto:
500 g mouky
5 lžic oleje
1/2 kostky čerstvého droždí (nebo lžička droždí sušeného)
2 lžičky soli
250 ml perlivé vody
Další informace v poznámkách
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme všechny suché suroviny. Poté přidáme olej a perlivou vodu. Vše důkladně zpracujeme v hladké těsto.

  2. Těsto necháme při pokojové teplotě alespoň hodinu kynout.

  3. Těsto vyklopíme na pomoučněný vál a rozdělíme na dvě až čtyři stejné velké části. * Ty pak ještě půl hodiny necháme odpočívat. Mezitím si rozehřejeme troubu na 200°C.

  4. Jednotlivé části těsta rozválíme na tenký plát. Okraje můžeme nechat silnější. * Poklademe surovinami dle chuti. Pečeme 15 - 20 minut, dokud nejsou okraje zlatavé.

Poznámka

* Na toto těsto je nejlepší mouka přímo určená k výrobě pizzy (druh 00).

* Olej můžeme dát normální, ideální je samozřejmě olej olivový.

* Těsto je možné zpracovat ihned po vykynutí, ale je lepší nechat ho odležet v ledničce po 24 hodin.

* Je dobré těsto před tím, než na něj přidáte suroviny, propíchat vidličkou, aby se na něm během pečení neutvořily bubliny.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 64 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jednoduché těsto na pizzu

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo