Jednoduché těsto na pizzu

Pizzy Doba přípravy: 1 hodina 0 názorů

Pizzy Doba přípravy: 1 hodina 0 názorů

Suroviny 2 - 4 porce

Těsto:
500 g mouky
5 lžic oleje
1/2 kostky čerstvého droždí (nebo lžička droždí sušeného)
2 lžičky soli
250 ml perlivé vody
Další informace v poznámkách

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme všechny suché suroviny. Poté přidáme olej a perlivou vodu. Vše důkladně zpracujeme v hladké těsto.

  2. Těsto necháme při pokojové teplotě alespoň hodinu kynout.

  3. Těsto vyklopíme na pomoučněný vál a rozdělíme na dvě až čtyři stejné velké části. * Ty pak ještě půl hodiny necháme odpočívat. Mezitím si rozehřejeme troubu na 200°C.

  4. Jednotlivé části těsta rozválíme na tenký plát. Okraje můžeme nechat silnější. * Poklademe surovinami dle chuti. Pečeme 15 - 20 minut, dokud nejsou okraje zlatavé.

Poznámka od kuchařky

* Na toto těsto je nejlepší mouka přímo určená k výrobě pizzy (druh 00).

* Olej můžeme dát normální, ideální je samozřejmě olej olivový.

* Těsto je možné zpracovat ihned po vykynutí, ale je lepší nechat ho odležet v ledničce po 24 hodin.

* Je dobré těsto před tím, než na něj přidáte suroviny, propíchat vidličkou, aby se na něm během pečení neutvořily bubliny.

Komentáře k receptu Jednoduché těsto na pizzu

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: jednoduchý recept na pizzu výroba těsta na pizzu připrava těsta na pizzu jak vyrobit těsto na pizzu tšsto na pizzu testo na pizzu recept recept na jednoduchou pizzu jednoduchy recept pizza těsto na pizzu s perlivou vodou recepty na těsto na pizzu postup na pizzu výroba těsta na na pizzu připrava pizza výroba pizzy postup pizza jednoduchý recept jednoduchý recept na piizu těsto na pizzu recept ihned k jídlu těsto na pizzu těsto na pizzu z perlive vody pizza příprava těsta