Tagliatele bolognese

Pelle Kuchař: Pelle

Doba přípravy: 30 - 45 minut 4 porce Těstoviny 2 názory

Suroviny

Těstoviny:
300 g mouky
3 vajíčka
sůl
bílý pepř
Omáčka:
100 g pancetta
150 g telecího mletého masa
150 g hovězího mletého masa
1 cibule
1 mrkev
1 celer
2 lžíce olivového oleje
1 dcl červeného vína
2 dcl bujónu nebo vývaru
2 dcl mléka
1 lžíce rajčatové omáčky
50 g parmazánu
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme omáčku. Cibuli, mrkev a celer oškrábeme, nakrájíme na malé kousíčky a opražíme si je dozlatova na 2 dcl olivovém oleji. Pak přidáme telecí a hovězí mleté maso a mícháme, dokud neztratí barvu krve.

  2. Maso zalijeme 3 dcl domácího vývaru. Pak přidáme půl kila čerstvých, vyzrálých rajčat nebo 500 ml rajčatové omáčky. Nakonec skleničku červeného vína, sůl a bílý pepř podle chuti. Necháme vařit na mírném ohni hodinu a půl. Pokud se nám zdá, že se směs začíná vysušovat, přidáme vývar.

  3. Mezitím si připravíme tagliatelle. Odměříme si 300 g mouky, uděláme do hromádky mouky důlek. Dám do něj 3 vajíčka a začnu zpracovávat těsto. Jakmile je vše spojené, rozválíme na tenký plátek, který necháme vysušit 10 minut.

  4. Poté posypeme moukou, zamotáme a pokrájíme na tenké plátky, které oddělíme a necháme prosušit. Dále si připravíme vodu, nejlépe na 100 g těstovin 1 litr vody, a do ní přidáme mořskou sůl. Do vroucí vody pak vložíme těstoviny.

  5. Scedíme cca po 5 minutách, aby byly těstoviny aldente. Těstoviny vložíme do mísy a přidáme omáčku. Na těstoviny zalité omáčkou nastrouháme parmezán, který omáčku zahustí a propojí s těstovinami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tagliatele bolognese

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Nejak se Vam vytratila v postupu pancetta, vinem ze zaleva na zelenine a pancette dobre osmazene maso, vino se necha odparit (lepe, kdyz to udelate na dvakrat) a pak teprve se prida pomodoro (v pripade opravdove bolonske omacky se pridava dvakrat koncentrovany rajsky protlak, ne sugo).
    Nepouziva se bulvovy celer, ale rapikaty.
    Mleko tez nevidim v postupu...

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Do cesta na tagliatele pridávate bílý pepŕ?
    Do omáčky 100 g pancet? A 2 dcl mlieko?(viď suroviny)
    Dík za odpoveď!

    Odpovědět

Tématické fráze: tagliatele tagliatelle recept tagliatelle bolognese bolognese těstoviny tagliatelle recepty tagliatelle recepty tagliatele bolognese omáčka na tagliatele bolognese recept těstoviny bologneze zapečené těstoviny s bolognese zapečené těstoviny bologněse tagliacele tagliacele tagliatele recepty testoviny bolognese recepty těstoviny bolognese omacka na testoviny bolognese těstoviny tagliatelle recept tagliatelle bolognese se sýrem