Teplý čočkový salát
Recept ještě nebyl hodnocenTento teplý salát je dostatečně vydatný, abychom ho mohli podávat jako hlavní chod. Vařená čočka, křupavá směs zeleniny a šťavnaté uzené kuřecí stehno spolu dobře ladí a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tento teplý salát je dostatečně vydatný, abychom ho mohli podávat jako hlavní chod. Vařená čočka, křupavá směs zeleniny a šťavnaté uzené kuřecí stehno spolu dobře ladí a…
Asijská jídla se výborně hodí v teplých dnech. Zasytí a přitom jsou stále velmi lehká a dobře stravitelná. Kouzlo výborného pokrmu je v precizním dochucení. Suroviny lze…
Tento recept využívá pomalý hrnec, který umožňuje masu dokonale změknout a spojit se s chutěmi koření a zeleniny. Výsledkem je luxusní a lahodné jídlo, které se doslova…
Ragú je masová směs se zeleninou. Podává se s hustou pikantní omáčkou, která je výsledkem pomalého dušení. Přílohou mohou být těstoviny, knedlíky nebo rýže. Směs se dá…
Pokrm kari má většina z nás spojený s Indií, ale připravuje se také v Japonsku. Vepřové kari s kořenovou zeleninou a jablky je chuťově zajímavý pokrm, který podáváme s…
V teplejších dnech obvykle nemáme chuť na složitá a těžká jídla. Tento pokrm připravíme během chvilky a je v něm spoustu dobré zeleniny. Pohankové nudle podáváme s…
Tofu nakrájíme na plátky, posypeme kořením, pokapeme olivovým olejem, opatrně promícháme, abychom ho nerozbili a necháme aspoň 2 hodiny marinovat. Mrkev očistíme a…
V létě je čas na lehké saláty. Suroviny do nich můžete získat od lokálních pěstitelů ve výborné kvalitě i příznivé ceně. Dohotovení pak bude záležet na vaší fantazii. …
Talíř horké zeleninové polévky zahřeje a příjemně zasytí. Vyzkoušejte kedlubnovo-květákovou polévku, plnou sušených hub, má plnou zeleninovou chuť. Milovníci polévek si…
Koření Tandoori masala se používá v indické kuchyni. Nejlépe chutná v kombinaci s kuřecím masem. Kořeněné plátky masa podáváme s nudlemi s restovanou zeleninou, která…
Tyto knedlíčky jsou lahodnou specialitou, která vás přenese do srdce vietnamské kuchyně. Jsou ideální pro každou příležitost, kdy chcete překvapit své hosty něčím…
Tyto knedlíčky jsou lahodnou specialitou, která vás přenese do srdce vietnamské kuchyně. Jsou ideální pro každou příležitost, kdy chcete překvapit své hosty něčím…
Ačokča je známá svou chutí po paprice a okurce zároveň a je výborná jak syrová, tak tepelně upravená, třeba v polévce či zeleninových směsích. Přebytky si snadno…
Vývary jsou velmi oblíbené polévky a podávat je můžete prakticky kdykoliv. Tato vydatná polévka z vepřových kostí, podávaná s vařeným masem, rýží a dušenými houbami,…
Uvařte si s námi výbornou zeleninovou polévku. Jemný krém doplněný kopečkem zakysané smetany a opečenými krutony se vám zcela jistě bude zamlouvat. Příprava není složitá…
Inspirace asijskou kuchyní dává v tomto receptu vzniknout výbornému jídlu i z jindy opomíjených zbytků sezónní zeleniny a trochy uvařené rýže. Vyzkoušejte sami doma, že…
Guláš je oblíbenou omáčkou plnou masa a dalších přísad. V tomto receptu najdete návod na přípravu guláše z hovězího masa, které doplní kousky brambor, čerstvé houby a…
Připravte k lehké večeři sezónní zeleninu s „fake” balkánským sýrem a dozlatova vypečenými krutonky. Křupavé kousky pečiva natáhnou chuť a vůni zeleniny i kvalitního…
Žluťoučká slepice, doměkka uvařená a podávaná s hlaďoučkou, lehce pikantní růžovou omáčkou, krásně vonící paprikou, je vhodným tipem pro nedělní oběd. Dozajista uslyšíte…
Nalaďte se na podzimní náladu krémovou dýňovou polévkou. Sladkou chuť dýně doplňuje výrazný pórek. Polévku servírujete pro zjemnění zakápnutou smetanou a ozdobenou…
Klasická čočková polévka získá díky křenu ten správný říz a v nadcházejícím chladném období vás úžasně prohřeje. Je velmi snadná na přípravu a během 30 minut máte na…
Příprava domácího ovocného sirupu není nikterak náročná a má několik výhod. Víte jaké suroviny jste použili, můžete různě kombinovat použité ovoce i bylinky a hlavně,…
Nejen vnučka autorky Anežka si bude pochutnávat na dobré polévce z kuřecího masa a zeleniny. Dochucovadla zvolte taková, která splňují požadavky na dětskou stravu - bez…
V sychravých dnech patří na stůl silný hovězí vývar. Tento z našeho receptu získává 10 bodů z deseti možných. Je silný, plný zeleniny a chuti bylinek. S drobnou…