Mrkev dušená na slanině

Zeleninová jídla Doba přípravy: 30 - 40 minut 1 názor

Zeleninová jídla Doba přípravy: 30 - 40 minut 1 názor

Suroviny 2 porce

4 větší mrkve
50 g slaniny
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžička krystalového cukru
mražený hrášek
kečup jemně pálivý
pepř
sůl
hladká mouka
trocha šťávy z citronu
zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev nakrájíme na kolečka, slaninu a cibuli na kostičky, česnek na plátky.

  2. Na rozpuštěné slanině osmažíme cibuku a česnek, přidáme mrkev. Chvíli opékáme. Voňavé a zezlátlé ingredience zasypeme lžičkou krystalového cukru a cca 1 minutu karamelizujeme. Pak vše podlejeme trochou vody, osolíme, opepříme a společně dusíme. Dusíme tak dlouho, jak máme rádi mrkev měkkou. Někdo radši na skus, jiný na konzistenci ála "matlapatla".

  3. Těsně před dodušením přidáme mražený hrášek v množství dle vlastního uvážení. Vše zasypeme lžičkou hladké mouky, rozmícháme a necháme chvíli probublat.

  4. Nakonec vmícháme 1 - 2 lžice jemně pálivého kečupu, zakapeme trochou šťávy z citronu (nebo octem) a posypeme drobně pokrájenou petrželkou.
    S brambory a dušeným vepřovým či skopovým chutná skvěle.

Komentáře k receptu Mrkev dušená na slanině

  • Jiřina Jiřina(neregistrovaná)

    Dnes jsem uvařila a bylo to překvapivě dobré. Jen ten kečup příště nedám, zdálo se mi to kyselé. Děkuji za recept.
    :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: mrkev, zelená petrželka dušená mrkev se slaninou recept na dušená mrkev dušená mrkev hrasek kvetak karamelizujeme mrkev recept recept brambory mrkev hrasek